Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]


Novi Postovi · Lista Korisnika · Pravila Foruma · Pretraga · Praćenja
Page 1 of 11
Forum » Info pomoć i podrška » Info centar » Uputstvo za instalaciju Extensions-a . (Dodatak pretraživaču kao zamena za javu...)
Uputstvo za instalaciju Extensions-a .513
poruka na forumu
63 108post # 1 | 28.08.15 , 11:15 PM

Citajte Pazljivo

Zbog ukidanja Jave na chrome i generalno problema sa njom neki serveri su u pokušaju da zaobiđu potrebu za javom omogućili upotrebu Extensions-a (iako je java u ovom trenutku još potrebna za mnoge servere).

U najjednostavnijem prevodu Extensions je mali programski dodatak (add-on) vašem pretraživaču (Chrome, Mozilla, Opera itd) koji
mu omogućuje da izvršava neki zadatak.

Svi dodatci se preuzimaju sa zvaničnih add-on sajtova svakog od pretraživača i samim tim su provereni.

Instalacija je veoma jednostavna i obavlja se u par klikova (dosta jednostavnije od jave i potrebno je odraditi samo jednom).

Upustvo

1) Ukoliko server zahteva instalaciju dodatka umesto jave to će da piše na playeru, na primer:Samo kliknete na natpis na playeru i budete preusmereni na skidanje dodatka.

2) Pratite opis ispod slike:1) Kliknete na naziv dodatka (automatski prepoznaje pretraživač i koji je dodatak potreban za njega) i bićete automatski preusmereni na zvaničnu stranicu za skidanje, u vrhu desne strane videćete opciju Install kliknete na to i čekate da završi (treba mu svega par sekundi).

2) Nakon instalacije dodatka kliknete na gkplugins-helper.js i otvori vam drugu stranicu gde odmah u vrhu imate opciju Install (na slici ispod koraka 2 imate prikazano tačno šta treba kliknuti, slika pokazuje pretraživač koji koristite automatski) kliknete na to, sačekajte par sekundi i to je to.

EDIT: Ukoliko želite odmah da odradite ovo možete samo da kliknete na ovaj link: http://gkplugins.com/extensions/ i pratite korake sa slike 2 i samim tim ne morate čekati da se pojavi zahtev na playeru.
Nakon toga samo ponovo učitate stranicu sa sadržajem koji ste hteli da pustite i to je to.  smile


Fajlovi: 4117487.jpg(19Kb) · 9985938.png(27Kb)

Forum » Info pomoć i podrška » Info centar » Uputstvo za instalaciju Extensions-a . (Dodatak pretraživaču kao zamena za javu...)
Page 1 of 11
Search: