Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 22

Zašto bi iko platio novi Windows?
Windows 10 apgrejd biće omogućen i korisnicima koji nemaju legalnu verziju Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 operativnih sistema.

Dok su mnogi požurili da ovaj potez interpretiraju kao veliku borbu protiv piraterije, naročito na području Kine, nametalo se prosto pitanje - zašto bi onda iko platio novi Windows?

Sada je stiglo i razjašnjenje u vidu sveže informacije iz Microsofta. Najprostije rečeno, korisnici nelegalnih verzija operativnih sistema će moći da izvrše apgrejd, ali će njihov sistem u tom slučaju i dalje biti - nelegalan. Ispod možete pronaći kompletnu informaciju iz Microsofta.

Ponuda korisnicima da besplatno apgrejduju svoj operativni sistem na Windows 10 se odnosi na kvalifikovane nove i postojeće naprave koje koriste Windows 7, Windows 8.1 i Windows Phone 8.1 operativne sisteme. Određene edicije koje nisu direktno usmerene prema krajnjim korisnicima neće biti moguće apgrejdovati besplatno - uključujući Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise i Windows RT/RT 8.1. Active Software Assurance korisnici koji koriste sisteme masovnog licenciranja će imati mogućnost apgrejda na druga Windows 10 rešenja namenjena poslovnom segmentu.

Kada je Windows 10 u pitanju, iako će nelegalne PC računare biti moguće unaprediti na Windows 10, sam apgrejd neće uticati na licencu, odnosno na status legalnosti instaliranog operativnog sistema. Nelegalni Windows nije Microsoftov proizvod, niti Microsoft stoji iza njega. Nije adekvatno licenciran, niti podržan, bilo od strane Microsofta ili od strane odgovarajućeg partnera. Ukoliko je na uređaj bio instaliran nelegalan Windows, potonji će i nakon instalacije Windows 10 operativnog sistema i dalje ostati nelegalan.

Dakle, neće postojati nikakav proces "legalizacije" nelegalnih operativnih sistema putem same instalacije. Microsoft na kraju iznosi niz argumenata u korist korišćenja legalnog operativnog sistema i ukazuje na opasnosti od korišćenja nelegalnih verzija operativnog sistema, ali i drugog softvera.

IZVOR


JoKeR
22.05.15
336
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2208

Top komentatori


Ko je online
Total online: 103
Guests: 103
Users: 0