Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 26

"Xross Challenge" namučio takmičare na Tari
Najteža i najveća auto-moto trka u Srbiji, Xross Challenge je uspešno završena proteklog vikenda na Tari. U najtežoj klasi očekivano je dominirao leteći Miha Špindler, a brojni gledaoci su napokon gledali veliku trku sa čak 200 takmičara koji se ne boje povreda i blata!

Tara i enduro su oživeli! Proteklog vikenda na ovoj planini 200 takmičara na 200 glasnih motocikala došli su da se uhvate u koštac sa surovom prirodom i daju sve od sebe kako bi se izborili za titulu trenutno najteže i najmasovnije trke u Srbiji - Xross Challenge.Prvog dana trke održan je prolog koji je, kako smo imali prilike da vidimo, bio vrlo zahtevan. Takmičari su za što kraće vreme na svojim motociklima morali da
pređu gusto zbijene prepreke koje su ih čekale na poligonu. Ovde govorimo o velikim balvanima, šljunku, blatu i ostalim „nedruželjubivim“ podlogama. Najumešniji u ovom delu trke bio je i favorit, Miha Špindler koji je za svega 2 minuta i 36 sekundi preleteo sve prepreke koje su mu se našle na putu, što je skoro duplo brže od proseka ostalih vozača.

U istom maniru Slovenac je nastavio i u nedelju kada je počela trka za najtežu Klasu A. Trasa duga preko 100 km i puna preteških deonica bila je savršena pozornica za željene ali i neželjene vratolomije vozača u kojima su gledaoci uživali, navijali, ali i pomagali vozačima. Naravno, najatraktivniji za gledanje bio je brzi Špindler kome je za tih 100 km teško prohodnih terena bilo potrebno dva sata i pet minuta, ostavivši drugoplasiranog skoro pola sata iza sebe. Leteći Miha je svakako ovogodišnji Xross enduro prvak koji s pravom nosi titulu jednog od deset najboljih hard-enduro vozača na svetu i koji je svojim učešćem uveličao Xross Challenge trku.Klasa B, nimalo lakša za takmičare donela je muke na svakom koraku, ali i sreću na licu takmičara kada su završili trku - najsrećniji bio je Gorazd Zupan. U Klasi C slavio je David Dragićević, a na „velikim motorima“ u Klasi Teškaši bio je maltene foto-finiš i pobedio je Miloš Dišković, dok je kod Superteškaša najbrži bio Luka Betević.Prezadovoljni smo odzivom takmičara koji su došli da učestvuju na Xross Challenge trci, svi vozači su prezadovoljni stazama i organizacijom, a takođe, interesovanje kod gledalaca je bilo zaista veliko. Tako da je trka uspešno okončana, a na nama je da ubrzo krenemo u planiranje izazova za sledeću godinu – kažu iz Xross tima.

Drugi enduro izazov je završen, Tara je svima priredila pravi pakao, a Xross tim je sa ovom trkom dokazao da je uspeo da jednu, za Srbiju nepoznatu, granu sporta popularizuje do te mere da postane najveće takmičenje na dva točka kod nas.

IZVOR
JoKeR
26.05.15
315
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2207

Top komentatori


Ko je online
Total online: 55
Guests: 55
Users: 0