Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 22

Ugasili domen Pirate Baya, uskrsnuo na šest novih
U poslednjih nekoliko godina videli smo više pokušaja gašenja ove stranice, koja je koristila sajtove s različitih lokacija poput Kariba kako bi nastavila uslugu.

Sud u Švedskoj zapečatio je ključni domen sajta The Pirate Bay, najpoznatijeg servisa za skidanje torrent datoteka - ThePirateBay.se. Opštinski sud u Stokholmu naredio je ukidanje dva domena, koja više ne smeju biti aktivirana.

Ali, bilo je nerealno očekivati da će Pirate Bay tek tako nestati. Pojavio se samo par sati kasnije na šest novih domena koji će se rotirati u dogledno vreme.

Tužioci već dve godine grade slučaj protiv Pirate Baya tvrdeći da su njihove aktivnosti ilegalne i da krše autorska prava, a odgovornim za to smatraju osnivača sajta, Fredrika Neija.

U poslednjih par godina ova stranica nakon gašenja ubrzo bi se vratila s alternativnih lokacija poput Islanda i Kariba kako bi nastavila s radom.

Policija je ranije upadala i u sedište servera Pirate Baya, a 2009. četiri osnivača servisa bila su osuđena na godinu dana zatvora.

IZVOR


JoKeR
22.05.15
252
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2149

Top komentatori


Ko je online
Total online: 94
Guests: 94
Users: 0