Blog

Početna » Magazin » 2016 » Januar » 15

U Rusiji otvorena samoposluga na poverenje!
U Rusiji tačnije u selu Taštip otvorena je neobična samoposlugu koja nema prodavača! Stanovnik sela Taštip Aleksandar Isakov otvorio je neobičnu pekaru - samoposlugu bez prodavača i kase!...

Kada potencijalni kupac uđe u ovu samoposlugu, uzme ono što mu treba i ako ima ostavi novac, a ako nema čime da plati ljubazno se izvini. U ovoj samposluzi "na poverenje" hleb tako dosta jeftiniji od ostalih prodavnica

"Kupci dođu i uzmu ono što im treba te ostave novac ili ceduljicu da će platiti kasnije u toku meseca. Psihološki je ugodno kad ljudi shvataju da im neko veruje. Kažu da je ova samopolsuga ´na poverenje´ test savesti", kaže pekar i vlasnik trgovine Aleksandar Isakov.

On kaže da je 99 posto stanovnika sela pošteno. O tome svedoče brojne ceduljice koje mu ostavljaju sada ih ima čitavu kolekciju.

"Oprostite, uzeli smo hleb, a nismo platili. Platićemo početkom narednog meseca. Maša".

Osnovno zanimanje Isakova je - duborez. Pekara mu donosi dodatni prihod, pa stoga i ne računa da ima pazar u prodavnici svakog dana. Ali, kada Aleksandar izračuna mesečna primanja iz ove svoje neobične "prodavnice na poverenje" vidi da je u plusu.

Za svaki slučaj postoji kamera koja sve snima, pa se može lako utvrditi ako nestane veća količina heba prenpose ovu zanimljivu vest ruski mediji.

IZVOR


DUH
15.01.16
268
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2218

Top komentatori


Ko je online
Total online: 53
Guests: 53
Users: 0