Blog

Početna » Magazin » 2015 » Jun » 13

Tomas Midldič: Monti Pajton za sva vremena
Glumac iz "Silicijumske doline" (HBO) o najvećoj industriji na svetu, haj-tek tajkunima i idolima iz detinjstva.

NOVAC pokreće svet, a ko su i kako funkcionišu oni koji ga stvaraju i svojim radom diktiraju tempo našeg života, dočarava nam Emijem nagrađena komedija "Silicijumska dolina" (poslednja epizoda druge sezone na HBO u ponedeljak, a na HBO GO kad god poželite), koja "čudake" za tastaturom predstavlja u drugom, "ljudskom" svetlu. Jedan od njih je i Ričard, čiji lik tumači glumac kanadskog porekla Tomas Midldič (33), za koga je svet u kojem se milijardama dolara barata kao sićom u trafici - otkriće na koje se nije lako naviknuti.

Dolina je neobično mesto kojim vladaju još neobičniji ljudi. Teško je zamisliti da zaista postoji, ali prilika da makar pred kamerama budem njen deo, i osetim njen puls, za mene je velika životna lekcija. To našem poslu daje smisao, jer iz svega možeš naučiti nešto - otkriva u ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti" Midldič, dodajući da je nedavno potvrđeno snimanje trećeg ciklusa serije. - Jedino što se neće promeniti u nastavku jeste to da i dalje nema žena. Središte najsavremenije industrije na jugu zaliva San Francisko, čiji je bruto proizvod jednak onom iz Čilea, nije mesto za njih.

* Koliko sličnosti ima između prave i vaše Silicijumske doline?

- Sećam se, jednom prilikom, scenaristi su "lupali glavu" o tome koliko novca nije ili jeste dovoljno da bi se neki posao u Dolini prihvatio ili odbio. Tad su se prvo odlučili za cifru od nekoliko stotina miliona dolara. Međutim, svima je delovalo nestvarno da bi neko mogao da barata tolikim novcem. Onda smo, prema našim uverenjima, tu brojku sveli na pristojnih 10.000.000 dolara. A onda je dan posle udarna vest na TV bila priča o propalom poslu u pravoj Dolini, gde je kompanija odbila neki ugovor jer mu je cena bila "preniska" - tri stotine milijardi "zelembaća". Shvatili smo da još mnogo toga moramo da naučimo o tom neobičnom svetu.

* Jeste li se navikli na sve te milione?

- I dalje se privikavam. Čini mi se da sam, ipak, pre rođen da ih "glumim" nego da ih imam. Lud je to svet, i ne mogu reći da ga u potpunosti razumem. Mada, podržavam to što negde postoji gomila haj-tek tajkuna koji zgrću milijarde na račun svog znanja. Deluje mi poštenije da zaradiš nešto svojom strukom, nego srećom poput naftnih magnata. Iza njih makar ostaje nešto što će služiti na dobrobit celom svetu. Naftaši, čini mi se, sve usmeravaju ka čistoj zaradi i uceni. Retko ko od njih odluči da uloži u bolje sutra za sve.

DRUŽINA RASPUŠTENIH DEČAKADA li komunikacija u ekipi bolje funkcioniše sada, budući da se svi već dobro poznajete?

- Naše prijateljstvo i poznanstva traju bar 10 godina. To što nismo uvek angažovani na istim projektima ne znači da smo stranci. Inače, družimo se i van seta. Idemo na žurke, pravi smo tulumari. Poznati smo kao družina raspuštenih dečaka. Kad je o poslu reč, pravi smo profesionalci, ali volimo da damo sebi oduška. Takvi smo.

* Umete li već da napravite vebsajt? Hoćete li, možda, napustiti Holivud i preseliti se u Dolinu?
- Još sam na nivou početnika, ali ko zna, možda sledeće godine u ovo vreme budete radili intervju sa mnom kao sa novim aj-ti čudom (smeh). Napravio sam nekoliko jednostavnih sajtova. U očima pravih profesionalaca to je rad na nivou vrtića, ali meni je bilo zanimljivo da se zabavim. Učim i rad u programu "Fleš", pa ću uskoro probati da napravim i nekoliko animacija. Mada, svaki put kad se upustim u to, deluje mi kao da moram da učim sve ispočetka. Gluma je, ipak, moj poziv.

* Koliko se prepoznajete u Ričardu?

- Ričard i ja smo potpuno nespojivi. Obično glumci uspeju da pronađu bar neku karakternu sličnost s likom koji igraju, ali u mom slučaju reč je zaista samo o ulozi. Žao mi je što ću razočarati publiku, ali nemamo nijednu zajedničku osobinu. Uopšte, kad je reč o odabiru uloga i mom glumačkom interesovanju, veliki sam pristalica crnog humora i mračnih komedija. Naravno, posao se nikad ne odbija, jer donosi novac, ali uvek nastojim da zadovoljim i umetničku stranu. Gradeći svoj stil ugledao sam se na mnoge kanadske komičare, jer sam tamo i odrastao, ali lagao bih ako bih rekao da nisam voleo Džima Kerija. Montipajtonovci su ostavili na mene najveći utisak. Za moj uzrast jesu bili malo zbrkani, ali uvek me iznova oduševe.* Ko su vam omiljeni likovi iz serije?

- Siguran sam da bi na mom mestu mnogi odmah odgovorili da je Džered (Zak Vuds), a i ja bih se složio sa njima. On je mnogo učinio za ovaj šou, jer je od sporednog lika u prvoj epizodi, došao do tačke da se cela serija "vrti" oko njega. On je doslovno taj tip čudaka koje srećete u Dolini, i mnogo mi se dopada kako je Zak dočarao tu njegovu crtu.

* Imate li prostora za improvizaciju, ili je sve podređeno scenariju?

- Ponekad se otisnemo i u te vode. Niko nam ne brani da utisnemo svoj pečat u lik i atmosferu kad je potrebno, ali to je najčešće suvišno jer je scenario sam po sebi već dovoljno lud i kreativan. Ipak, primetio sam da sad u drugoj sezoni postoji veće obostrano poverenje između glumaca i producenata, pa se prilagođavamo jedni drugima kako bi serija bila još bolja. Naše primedbe su uvek dobrodošle, ali ne verujem da će se neko od glumaca naći u režiserskoj fotelji. Dosadašnji model se pokazao kao uspešan, i ne treba ga menjati. Svako je najstručniji u svojoj oblasti.

* Kako na seriju reaguju ljudi iz Silicijumske doline?

- Komentari su uglavnom pozitivni, a zaposleni tamo kažu da smo pogodili suštinu. To nam je i najvažnije. Znači da smo dobro uradili posao.

IZVOR


JoKeR
13.06.15
294
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2158

Top komentatori


Ko je online
Total online: 20
Guests: 20
Users: 0