Blog

Početna » Magazin » 2015 » Jul » 10

Švajcarci testiraju dronove za dostavu pošte
Očekuje se da će proći bar još 5 godina dok ovi dronovi ne uđu u širu primenu, a plan je da se do tada reše tehničke prepreke, ali i urede pravni okviri za dronove.

Švajcarska pošta objavila je ove nedelje kako su počeli da testiraju dronove za dostavu paketa, ali i kako se očekuje da ovakvi 'leteći poštari' u široku primenu neće ući još barem pet godina.

Iz pošte su rekli kako će prvi testovi trajati do kraja jula. Dronovi sa osam propelera su vrlo laki i mogu teret težak do kilograma na jednom punjenju prevesti do 10 kilometara udaljenosti. Same letelice su automatizirane i trebalo bi da lete po unapred definisanoj sigurnoj putanji. Upravo vreme do široke primene koristiće da bi testirali sve sigurnosne aspekte, ali i da se uredi sva regulativa.

Inače, ovakvo slanje paketa u Švajcarskoj bi moglo biti korisno zbog brojnih udaljenih i teško dostupnih alpskih sela. Sada će se uglavnom koristiti u kriznim situacijama, što bi moglo uključivati dostavu namirnica i drugih stvari u područja koja su odsečena nakon oluja, piše Guardian.

IZVOR


JoKeR
10.07.15
253
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2163

Top komentatori


Ko je online
Total online: 42
Guests: 42
Users: 0