Blog

Početna » Magazin » 2015 » Jun » 14

Šta se dešava u vašem telu kada prestanete da pušite?
Ukoliko ste zapali u prvu veću krizu, pogledajte samo na koje ste sve načine poboljšali svoj život odvikavanjem od cigareta.

MANJE TESKOBE

Iako neki pušači veruju da ih cigareta smiruje, britansko istraživanje potvrdilo je da prestanak pušenja može dugotrajno i značajno smanjiti osećaj teskobe. Ljudi, koji uspeju da ostave cigarete, manje su teskobni nego osobe koje i dalje puše. Štaviše, pomenuto istraživanje, koje je objavljeno u časopisu "British Journal of Psychiatry" otkriva da je kod pušača primećeno povećanje osećaja teskobe,

ZDRAVA USNA DUPLJA

Izbacivanjem cigareta iz svakodnevnog života imaćete manje problema sa zubima, poput karijesa i bolesti desni, kao i manji rizik od raka oralne šupljine.

BOLJI SEKSUALNI ŽIVOT

Istraživanja su otkrila povezanost pušenja i smanjenog libida i kod žena i kod muškaraca.

Istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Sexual Medicine" pokazalo je kako nikotin utiče i na seksualnu želju muškaraca i žena koji ne puše.

LEPŠI TEN

Ako želite da vaša koža izgleda lepo i zdravo, rešite se ovog poroka. Pušenje utiče na boju tena, povećava opuštenost kože, a odgovorno je i za bore oko usana.

Samo nakon mesec ipo dana od prestanka pušenja vaša koža će izgledati bolje i lepše.

LEPŠA KOSA

Ako volite svoju kosu, vreme je da se rešite cigareta. Istraživanja su povezala pušenje s povećanim rizikom od ćelavosti kod muškaraca.

Čak i nakon uzimanja u obzir drugih rizičnih faktora kad je ćelavost u pitanju, poput godina, kontinuirano pušenje u velikim količinama (barem 20 cigareta dnevno) i dalje utiče na povećan rizik od gubitka kose.

BOLJE RASPOLOŽENJE

Prestanak pušenja učiniće vas srećnijom osobom, tvrdi se u istraživanju Univerziteta Braun. Naime, pušači nikad nisu bili srećniji nego kada su prestali da puše, čak iako su se kasnije vratili ovoj navici.

VIŠE SVEĆICA NA TORTI

Bez cigarete žene žive i do deset godina duže u odnosu na žene koje puše ceo život, tvrdi istraživanje iz 2012. godine. Studija je pokazala i da je kod ljubitelja nikotina postojao veći rizik od preuranjene smrti, čak iako je u pitanju bilo samo nekoliko cigareta dnevno – u pitanju je dvostruko veći rizik nego kod nepušača.

Naučnici sa Univerziteta Oksford su potvrdili da osobe koje prestanu da puše pre 30-ih i 40-ih godina, u proseku žive duže i do deset godina.

VIŠE UŽIVANJA U HRANI

Ako ne volite hranu bez ukusa – nemojte da pušite. Grčko istraživanje iz 2009. godine povezalo je pušenje sa slabijim čulom ukusa i doživljajem hrane.

VIŠE NOVCA

Poslednji, ali ne i manje važan razlog za prestanak pušenja – cigarete će vam doneti znatnu finansijsku uštedu. Pokušajte da npr. samo mesec dana ostavljate pare za cigarete u posebnu kovertu i bićete iznenađeni koliko ćete novca uštedeti.

IZVOR


JoKeR
14.06.15
236
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2158

Top komentatori


Ko je online
Total online: 46
Guests: 46
Users: 0