Blog

Početna » Magazin » 2015 » Jul » 1

Srpski fotograf je posle stravične nesreće počeo da slika životinje - rezultat je zapanjio svet! (FOTO)
Srpski fotograf Boža Ivanović je počeo da slika životinje u ZOO vrtovima pošto se oporavio od saobraćajnog udesa na motoru posle kojeg je mesecima bio prikovan za krevet.
Ivanović je u saobraćajnoj nesreći povredio dva pršljena na vratu, nakon čega je mesecima ležao u krevetu, prisećajući se svih fotografija koje je dotle napravio.
- Pre nesreće sam radio kao fotograf za razne magazine i novine uključujuci i AP agenciju. Moj rad je uglavnom bio sa ljudima u lošim životnim okolnostima. Posle nesreće, međutim, više nisam želeo da radim u takvim okolnostima, pa sam počeo da slikam životinje, manje je stresno- prica Ivanović, koji je odrastao u Beogradu, a u Los Anđeles se preselio 1996.

Njegov projekat sa životinjama je trajao devet godina, slikao je u devet zemalja i u 63 zoološka vrta. Kada je završen, objavljena je knjiga "Out of The Wild Zoo Portraits".- Slikao sam i u Beogradskom zoo vrtu, ali ne previše, jer je način na koji sam slikao zahtevao tamne zidove iza životinje, što u Beogradu nije bio slučaj - objašnjava on.Praveći ove portrete koje su uz najpozitivnije komentare objavili strani mediji, Ivanović je, kako objašnjava, želeo da prikaže emocije životinja u ZOO vrtovima.Kada je počeo, satima je analizirao zveri da bi ih "upoznao", a onda je mnogo vremena provodio i čekajući pravi momenat.Rezultat je zapanjujuć, zar ne?

IZVOR


djurdjabudic
01.07.15
392
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2162

Top komentatori


Ko je online
Total online: 67
Guests: 67
Users: 0