Blog

Početna » Magazin » 2015 » Septembar » 19

Slušanje negativnih vesti loše utiče na psihu
Nedavno američko istraživanje, objavljeno u časopisu “Harvard Business Review“, otkriva da nas konzumiranje negativnih informacija čini depresivnijim i manje produktivnim.

Naučnici, takođe, ističu da loše vesti koje čujemo izjutra direktno potkopavaju naš radni elan pa samim tim i našu prodiktivnost na poslu.

Na radiju, informativnim kanalima, aplikacijama, novinama, Fejsbuku - svuda smo izloženi vestima koje su mahom negativne budući da onih dobrih nekako ima sve manje.

Naučnici su podelili 110 "konzumenata" jutarnjih vesti u dve grupe od kojih je jedna nakon buđenja bila podvrgnuta 10-minutnom slušanju deprimirajućih novosti, dok je druga tokom tri minuta pratila pozitivne informacije.

Šest sati kasnije, svako od učesnika eksperimenta odgovarao je na upitnik kako bi se ustanovilo da li je i koliko stresiran, osnosno spokojan.

Test je pokazao da osobe izložene "lošim vibracijama" imaju 27 odsto više šansi da tokom dana budu deprimirane ili pod stresom. Istraživači nam svakako ne savetuju da se ne informišemo, ali nam preporučuju da, u očekivanju da se sukobi smire, a vlade svima obezbede dobro plaćeni posao, ne uključujemo radio i televiziju čim se probudimo, ili da barem biramo "pozitivnije stanice i kanale".

IZVOR


JoKeR
19.09.15
256
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2149

Top komentatori


Ko je online
Total online: 37
Guests: 37
Users: 0