Blog

Početna » Magazin » 2015 » Novembar » 2

Skoro oslepela jer je prejako izduvala nos!
Jedna nemenovana 32-godišnja Britanka primljena u bolnicu u Lesteru zbog povrede koju je dobila kada je prekako duvala iz nosa usled čega je gotovo oslepela!..

Neimenovanoj devojci su očni kapci toliko naduli, poput loptica za golf, da uopšte nije mogla da vidi.

Ona je nos prejako duvala četiri sata pre nego što je primljena u bolnicu. Doktori su bili šokirani kada su je videli. Ona bi ostala slepa da nije došla u bolnicu jer bi od tolikog otoka joj je mogao ošteti optički nerv oka!

Testovima koji su urađeni u bolnici lekari su ustanovili da je devojka imala medicinsko stanje zvano "orbitalna emfizema", odnosno oticanje izazvano protokom vazduha u meko tkivo oko očiju.

Ona je takođe imala pre težak prelom na nosa,mada doktori nisu sigurni da li je povreda mogla da prouzrokuje otok oko očiju od kojeg devojka umalo nije oslepela

Bizarni slučaj Britanke je i dokumentovan u časopisu British Medical Journal (BMJ) koji je komentasan rečima: "Iako orbitalna emfizema obično povezana s traumom, ovo je izgleda spontani slučaj zbog nasilnog izduvavanja nosa"

Doktori su devojci koja je gotovo oslepela od duvanja iz nosa prepisali antibiotike kako bi se smirio otok koji može da potraje i dve nedellje

IZVOR


DUH
02.11.15
263
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2097

Top komentatori


Ko je online
Total online: 139
Guests: 139
Users: 0