Blog

Početna » Magazin » 2015 » Oktobar » 12

SAMO NAVALITE: Evo za šta je ključno da imate više seksa
Naučnici su se u svojim studijima osvrnuli na to kako redovan seks utiče na žensko telo i pri čemu pomaže

Češće upražnjavanje seksualnih aktivnosti može dovesti do veće plodnosti kod žena, a samim tim i trudnoće bez problema, otkrili su u studiji sa Indijana Univerziteta.

Čak i van perioda ovulacije, više seksa i dalje povećava sveukupnu plodnost kod žena, a to je činjenica koja zbunjivala naučnike sve do sada. Istraživanje je pokazalo da žene koje regularno upražnjavaju seks imaju drugačiji imuni sistem od žena koje se ređe okreću seksualnim aktivnostima.

Ženska tela reaguju na učestaliji seks tako što njihov imuni sistem oslobađa više "Tip 2 pomoćnih T ćelija" i imunoglobulina, ili antitela, kao pripremu za moguću trudnoću. Ovo znači da više seksa rezultira u drugačijoj vrsti imunog sistema kod žena, koji ih čini plodnijim i spremnijim da zatrudne.

"Ovo istraživanje je prvo koje je pokazalo da seksualno aktivnost može da uzrokuje telesnu proizvodnju određenih stvari važnih za imunitet koji podržava začeće. To je odgovor na staru zagonetku: kako je seks koji se dogodi van plodnog perioda i dalje plodan", rekao je glavni autor ove studije Tierni Lorenc.

Izgleda da žensko tela ispušta više Tip 2 pomoćnih T ćelija kada iskusi seks, jer mu ovo pomaže da prihvati strana tela poput sperme i fetusa, a ne da ih imuni sistem odbaci kako bi se inače slučajno moglo dogoditi.

"Žensko telo mora da rukovodi nezgodnom dilemom. Kako bi se zaštitilo, telo mora da se brani od stranih uljeza. Međutim, ukoliko bi se ova logika primenjivala na spermu ili fetus, do trudnoće nikada ne bi ni dolazilo. Promene u imunitetu koje se ženi dešavaju može biti odgovor na taj problem", dodao je profesor Lorenc.

IZVOR


DUH
12.10.15
287
glasova: 2

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2207

Top komentatori


Ko je online
Total online: 33
Guests: 33
Users: 0