Blog

Početna » Magazin » 2015 » Jun » 20

Reditelj „Isterivača đavola“ i „Francuske veze“ sprema seriju o Me Vest!
Oskarom nagrađen Vilijam Fridkin trenutno radi na scenariju za seriju o Me Vest, američkom seks simbolu i jednoj od najvećih zvezda Holivuda. Nju bi trebalo da igra Bet Midler.Fridkon nije preterano oduševljen poplavom naučnofantastičnih i filmova o superherojima koji danas vladaju blagajnama.
- Filmovi su nekad bili utemeljeni u realnosti. Bili su o pravim ljudima koji su radili realne stvari. Danas, svi filmovi su o Betmenu, Supermenu, Ajron Menu, Osvetnicima ili Igrama gladi, a takve stvari me uopšte ne zanimaju.

Trka studija da privuku što širu publiku su jedan od razloga zašto su njegovi filmovi izašli iz mode posle sedamdesetih, priznaje Fridkin.

- Tada su moji filmovi izašli iz igre.

Fridkin kaže da se promena dogodila 1977. kada je snimio, kako kaže, najbolji film, mahom ignorisani "Čarobnjak"(Sorcerer) o četvorici muškaraca koji prenose tovar nitroglicerina u Južnu Ameriku samo da bi video kako ga na blagajnama zasenjuju "Ratovi zvezda".

Danas, smatra on, najbolji posao režiseri mogu da nađu na televiziji gde kablovske i "video-na-zahtev" kompanije proizvode kvalitetne serije poput "Pravog detektiva" ili "Kuće od karata".

- Na TV možete da razvijete likove i ispričate kompleksnije priče nego na filmu. Mnogi režiseri danas se dugoročno prebacuju na TV.



Fridkin je odlučan da i sam uskoči u te vode i trenutno sa HBO radi na scenariju za seriju o Me Vest, američkom seks simbolu i jednom od najvećih zvezda Holivuda. Nju bi trebalo da igra Bet Midler.

Takođe radi na tome da jedan od njegovih filmova "Živeti i umreti u Los Anđelesu" (To Live and Die in LA) prtoči u TV seriju ali sa drugačijim likovima i zapletom.

Fridkin je dugo bio fasciniran bezvremenom pričom o borbi dobra i zla.

- Većina mojih filmova je o tankoj liniji između dobra i zla koja postoji u svakome. Verujem da u svakom od nas postoji dobra i loša strana. I borba za prevlast je konstantna. Ponekad dobra strana ne prevlada i ljudi izgube kontrolu.

Iako su ga filmovi "Francuska veza" i "Isterivač đavola" učinili zvezdom, kasniji filmovi nikada nisu dostigli te visine. Ali Fridkin nije spreman da uradi nastavke jer bi, kaže, bili snimljeni samo zbog novca.

- Nisam zainteresovan da snimam filmove samo zbog para. Moram da ih volim, priču, likove.

Fridkin, i pored pet Oskara za "Francusku vezu" i uspeha "Isterivača đavola" kao svoj najbolji film ističe "Čarobnjaka". Taj film sa Rojom Šajderom najbiži je njegov originalnoj viziji, kaže on, i bavi se temom koja mu je draga - sudbinom.

- Ako me budu pamtili po nečemu, nadam se da će to biti po tom filmu

IZVOR


djurdjabudic
20.06.15
244
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica




Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2207

Top komentatori


Ko je online
Total online: 55
Guests: 55
Users: 0