Blog

Početna » Magazin » 2015 » Oktobar » 14

Pronađena još jedna fotografija Bilija Kida!
Fotografija Bilija Kida poznatog odmetnika sa Divljeg Zapada,jedan kolekcionar svega platio svega 2 dolara u jednoj prodavnici stare robe, sada vredi više miliona dolara! Reč je o drugoj fotografiji Henrija Mekartija, koji je bio poznat pod nadmikom Bili Kid...

Fotografija poznatog dometnika je orginal jer je njena autentičnost pre neki dan i zvanično potvrđena.

Izbledelu fotografiju Bilija Kida 2010. godine pronašao je kolekcionar Rendi Giharo. Bila je među gomilom drugih fotografija, u kartonskoj kutiji, u jednoj prodavnici stare robe u kalifornijskom gradu Fresno. Rendi Giharo je fotografiju platio dva dolara, a procenjuje se da sada vredi više miliona dolara, pošto je jedina dotad potvrđena slika Bilija Kida iz 1880. prodata za 2,3 miliona dolara.

Na slici se vidi Bili Kid kako sa svojom bandom "Regulatori" 1878. negde u Novom Meksiku igra kroket, sportsku igru koja je u drugoj polovini 19. veka bilapopularna u Americi.

Autentičnost fotografije Bili Kida je potvrdila kompanija "Kagin", specijalizovana za predmete iz američke istorije, koja je identifikovala Bilija Kida zajedno s nekoliko članova bande "Regulatori", kao i prijatelja i članova porodice.

Slika je napravljena na venčanju, u leto 1878. godine, nekoliko meseci pre nego što je ta banda učestvovala u brutalnom sukobu koji je postao poznat kao „Rat u okrugu Linkoln“.

Taj sukob je tema više filmova među kojima i "Levoruki revolveraš" u kome Bilija Kida igra poznati glumac Pol Njumen.

Stručnjaci iz "Kagina" prvo su bili skeptični kada im je doneta fotografija, jer, prema rečima Dejvida Mekartija iz te kompanije originalna fotografija Bilija Kida je sveti gral Vestern Amerike.

Tim istražitelja je godinu dana proučavao fotografiju, a čak su pronašli i lokaciju na kojoj je snimljena u okrugu Čaves, gde su nađeni i ostaci kuće sa slike.

Dokumentarnu seriju o pronalasku ove fotografija je napravila tv Nacionalna geografija, a emisja bi trebalo da bude emitovana ovog meseca.

IZVOR


DUH
14.10.15
312
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2098

Top komentatori


Ko je online
Total online: 98
Guests: 98
Users: 0