Blog

Početna » Magazin » 2015 » Oktobar » 1

Prepreka epohalnom otkriću: Evo zašto voda na Marsu ne sme da se ispituje
Prema Odboru za istraživanje svemira, mesta na kojima je otkrivena voda su veoma osetljiva zbog čega bi ovde smela samo da pristupi posebno sterilizovana mašina koja neće narušiti postojeće stanje vode i moguće mikroorganizme koji postoje

Tekuća slana voda pronađena je na Marsu, epohalno je otkriće koje je NASA nedavno objavila uz sumnju da postoji šansa da na ovoj planeti čak ima i živih bića. Međutim pitanje koje se sledeće postavlja je šta dalje?

Posebni regioni gde je rover uočio vodu ne mogu tek tako biti istraženi. Prema Odboru za istraživanje svemira, mesta na kojima je otkrivena voda su veoma osetljiva zbog čega bi ovde smela samo da pristupi posebno sterilizovana mašina koja neće narušiti postojeće stanje vode i moguće mikroorganizme koji postoje.

Prema pravilima, za detaljno istraživanje ovog regiona potreban je strogo i posebno sterilisan brod koji tek treba razviti i naravno uložiti milione i milione dolara u njegov razvoj.

Ukoliko žele da pošalju ljudsku posadu, javlja se novi problem - kako i u kolikoj meri treba sterilisati njihovu opremu. Iako mnogi tvrde da su pravila o potencijalnom zagađenju jako stroga, pravila su pravila jer kako su naučnici istakli ona čuvaju Mars od mikroba sa planete Zemlje koji mogu ugroziti istraživanje.

IZVOR


DUH
01.10.15
259
glasova: 2

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2152

Top komentatori


Ko je online
Total online: 79
Guests: 79
Users: 0