Blog

Početna » Magazin » 2015 » Decembar » 3

Preparat za lečenje dijabetesa "metformin" produžava život?!
Medicinski Preparat "metformin" koji se koristi za lečenje dijabetesa kako tvrde naučnici bi mogao da omogući ljudima da žive 110 do 120 godina!...
Odnosno da se ljudi stariji od 70 godina osećaju kao da imaju 50-ak godina!

Stručnjaci pojašnjavaju da "metformin", preparat za lečenje dijabetesa, za sada kod životinja produžava život.Zbog toga su nadležne službe u SAD dale "zeleno svetlo" za početak testiranja ovog preparata na ljudima već od naredne godine.

Novi preparat mogao bi da otvori novu stranicu medicine, pri čemu bi lekari mogli uspešno da leče ne samo rak, dijabetes i demenciju, već i samo starenje!

"Ako nam ovo pođe za rukom, onda ćemo moći da usporimo i sve ostale patološke procese koji se razvijaju tokom starenja", ističe jedan od autora studije profesor Gordon Litgu sa Instituta za istraživanje problema starenja u Kaliforniji.

Starenje ne mora biti neizbježan proces jer sve ćelije sadrže šemu DNK, koja može da omogući neprestani pravilan rad tela. Neke morske životinje uopšte ne stare.

"Metformin" povećava količinu molekula kiseonika koji dolaze do ćelije, što povećava dugovečnost i pouzdanost rada ćelije.

Prošle godine, na Univerzitetu Kardif ustanovljeno je da su pacijenti sa dijabetesom koji su dobijali "metformin" živeli duže nego ostali.

Prosečni životni vek u razvijenim zemljama je oko 80 godina. Ako rezultati istraživanja na ljudima pokažu podjednako dobre rezultate kao što su bili oni dobijeni nakon ispitivanja na životinjama, onda je moguće da se životni vek produži jedan i po put, piše "Independent

IZVOR


DUH
03.12.15
289
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2205

Top komentatori


Ko je online
Total online: 55
Guests: 55
Users: 0