Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 16

Pala je u provaliju i teško povredila mozak. Probudila se kao genije
Celog svog života, Li Erseg bila je sportski tip, muškarača i obožavala je da gleda automobilske trke. Ova 47-godišnjakinja iz Kolorada imala je momka, završila je Fakultet fizičkog vaspitanja i ni malo je nisu interesovali ni matematika ni umetnost. Ipak, sve se to promenilo posle jedne nesreće.

Pre šest godina, Li je radila na jednom ranču i hranila piliće kada je slučajno pala u provaliju. Nepažnjom, pretrpela je ozbiljne povrede mozga i kičme, zbog čega joj je život potpuno izbrisan iz sećanja. Osim toga, Li se probudila kao potpuno drugačija osoba koja voli da slika i rešava matematičke jednačine. Takođe, njoj su se pomešala čula tako da može da vidi zvuke i čuje boje.

Njeno trenutno stanje je toliko retko, da je možda jedina osoba na svetu koja istovremeno pati od sindroma savanta i sinstezije.

- Ne sećam se kako sam pala niti išta. Mora da je bilo prilično dramatično. Sećam se da me je pronašao šerif i uporno ponavljao da dišem. Ne sećam se slike, samo njegovih reči - rekla je Li.

Doktori su prvo mislili da neće moći da hoda, niti kako joj je povređen mozak. Li se sada ne seća ničega, ni svog detinjstva, a jedina pomoć joj je drugarica iz osnovne škole koja je podseća na to kakva je bila kao osoba pre nesreće.

Osim svih ovih promena, Li je izgubila i mogućnost da oseća emocije, a vremenom je morala da nauči da prepozna šalu i da se nasmeje na nju. Njeni prijatelji tvrde da je postala mnogo mirnija i zatvorenija, jer je ranije bila jako ekstrovertna i samopouzdana osoba.

Li je postala drugačija osoba, ali sada uči da razume svoje nove talente i genijalnost koju je dobila na sasvim slučajan i čudesan način.

IZVOR


JoKeR
16.05.15
233
glasova: 0

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2152

Top komentatori


Ko je online
Total online: 99
Guests: 99
Users: 0