Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 15

Ovo su najskuplje namirnice na svetu
Beluga kavijar je oficijelno najskuplja namirnica na svetu, jer jedna konzerva košta skoro 38 hiljada američkih dolara. Najskuplja kafa dolazi iz prašuma Indonezije, dok najskuplji obrok u avionu košta blizu 3.153 dolara.

Odlazak u supermarket će uglavnom zadovoljiti kulinarske potrebe većine ljudi. Ipak, za svetske milionere vredi pravilo - "ima se, može se". Evo koje su najskuplje namirnice na svetu.

Najskuplja kafa dolazi iz izmeta lasice

Ričard Hardvick i Dejvid Foster iz kafića "Bespoke Beverages" koji prodaje neobične tople napitke, gostovali su u dokumentarcu "The World's Most Expensive Food" tv stanice "Channel 4".

- Ova kafa se prikuplja u sumatranskim džunglama u Indoneziji. Tačnije, sakuplja se izmet lasica koje se hrane plodovima kafe. Ova kafa nema kiselost, niti je gorka budući da prolazi kroz digestivni trakt lasica čiji enzimi redukuju kiselost u zrnima - pojašnjavaju Hardvik i Foster.

Samo jedna šolja ove kafe košta 16 američkih dolara. Sakupljaju se zrna, suše se čiste, i to se radi sa svakim pojedinačnim zrnom. U pitanju je savršena i najskuplja kafa, idealan način da završite svoj obrok"

Beluga kavijar - simbol moći i prestiža

U najskupljim svetskim hotelima konzerva beluga kavijara od 1,8 kilograma košta 37.831 američki dolar.

- Kavijar je simbol luksuza. Pretpostavljam da je nekim ljudima važno da zadrže svoj status. Trebate čekati 12 godina pre nego što je beluga spremna da proizvede jaja. Iz tog je razloga taj kavijar izuzetno redak i skup specijalitet - kaže Laura King, osnivačica kompanije "Kings Fine Food" i stručnjak za kavijar.

Kozice skuplje od zlata, sladoled od vode sa afričkih ledenih kapa

Obični obrok u avionima košta između 1,5 i tri dolara, dok obroci u biznis klasama uglavnom koštaju između šest i 16 dolara. Privatna kompanija "On Air Dining" kreira obroke za svoje klijente, a oni koštaju između 400 i 1.600 dolara.

- Kad ste u vazduhu, izgubite pedeset posto ukusa soli, zato se, kad dizajniramo obroke, trudimo da napravimo izuzetno snažne ukuse koji će ostati sveži i neće se sušiti - kaže Daniel Hume iz ove kompanije.

Još neke od neobičnih i ekstremno skupih namirnica su, na primer, kozice sakupljene na opasnim liticama (gram košta više nego gram zlata), kao i sladoled napravljen od vode sa ledenih kapa u Africi.

IZVOR


JoKeR
15.05.15
290
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica




Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2210

Top komentatori


Ko je online
Total online: 96
Guests: 96
Users: 0