Blog

Početna » Magazin » 2015 » Decembar » 17

Osam životinjskih hibrida koje zaista postoje!
Čovek od davnina je ukršatavao životinjske vrste ne bi li od njih dobio više koristi Danas u svetu postoji mnogo životinskih vrsta oktrivenih i neotkrivenih ali postoje i one hibridne vrste životinja koje je čovek sam ukrstio...

U nastavku ovog teksta donosimo vam fotografije osam životinksih vrsta koje su nastale ukrštanjem to jeste, osma "životinjskih hibirida"

Ove životinje koje će te videti ne spadaju ni u jednu od životinskih prirodnih kategorija

Sve ove hibridne životinje su nastala stvorene su iz naučnih razloga, a mogu se i dan danas videti u ponekim Zoo vrtovima.

Ligar (mužjak lava i ženka tigra)

Ime Ligar je kovanica koja označava hibridnu rasu nastalu ukrštanjem mužjaka lava (Panthera leo) i ženke tigra (Panthera tigris) koja se na latinskom označava Panthera leo x Panthera tigris Ova životina je mnogo veća od jedinki vrsta od kojih je nastala. Prosečna težina odraslog "ligara" iznosi 410 kilograma. Naučnici tvrde da ne bi mogli opstati u prirodi s obzirom na, kako je navedeno, umanjene intelektualne sposobnosti

Kovca ( mužjak koze i ženka ovce)

Također i u ovom slučaju postoji veoma mali broj živih jedinki. Naime,ovi mešanci koze i ovce se uglavnom se rađaju mrtvi.

Tigav (mužjak tigra i ženka lava)

Slično kao i lavgari ove životinje, prema rečima naučnika, ne bi mogle opstati u prirodi. Poznato je da se mogu s njima i razmnožavati, međutim, veliki problem bi bilo imenovati tu životinju.

Kama ( mužjak kamile i ženka lame)

Prvi ovakav primerak nastao je u Centru za reprodukciju kamila u Dubaiju 1998. godine putem umjetne oplodnje.Prva kama je dobila ime Rama Njihova prvobitna namjera je bila iskorištavanje krzna i vučne sile,jer imaju fantastično meko krzno Ipak za razliku od drugih hibridnih vrsta, kame nisu sterilne, pa naučnici planiraju pokretanje farmi ovih preslatkih životinja.

Lavguar ( mužjak jaguara i ženka lava)

Ovo je veoma retka kombinacija, s obzirom na to da oplodnja uspijeva u jednom od stotinu pokušaja. Lavguari su veoma kratkog životnog veka i ne mogu se razmnožavati.

Mula (mužjak konja i ženka magarca)

Mula je danas veoma česta i korištena vučna životinja. Naime, mule krasi otpornost magarca, a snaga i brzina konja.

Delfin ubica (mužjak delfina i ženka kita ubice)

Iako su kit ubica i delfin bliski srodnici, ovaj "hibrid" je veoma redak. Na svetu za sada postoji samo jedna živa jedinka.

Zebarac (mužjak magarca i ženka zebre)

Zebarac životinje su veoma niskog rasta i kratkog životnog veka. Zbog toga na svijetu postoji tek nekoliko primeraka koji žive u zoo vrtovima.

IZVOR


DUH
17.12.15
299
glasova: 2

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2098

Top komentatori


Ko je online
Total online: 80
Guests: 80
Users: 0