Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 29

Opel uvodi Apple CarPlay i Android Auto u svoje modele
Opel će u drugoj polovini 2015. u svojim modelima ponuditi Apple CarPlay i Android Auto sisteme integracije mobilnih telefona.


Počevši sa novom generacijom Astre, koja će svoju svetsku premijeru imati u septembru, na salonu automobila u Frankfurtu, proizvođač iz Riselshajma će uvesti Android Auto i Apple CarPlay u svoje mikro, mini, kompaktne i modele srednje veličine.

Sistemi koji vlasnicima pametnih telefona omogućavaju integraciju sa multimedijalnim uređajem u vozilu, biće dostupni u automobilima koji su opremljeni R 4.0 IntelliLink, Touch R 700 i Navi 900 IntelliLink do kraja 2015. ili tokom 2016. godine, u zavisnosti od modela.

Opelova nova generacija IntelliLink info-zabavnog sistema vlasnicima pruža pametan i jednostavan pristup kako Android Autu, tako i Apple CarPlay-u. Svaki sistem počiva na aplikacijama mobilnog telefona na koje se korisnici najčešće oslanjaju.

Android Auto obezbeđuje Google Maps, Google Now kao i mogućnost korišćenja govorne funkcije. Osim toga korisnicima je dostupna i komunikacija putem aplikacija kao što su WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify, kao i dodatni internet audio plejeri.

Kompletna lista podržanih aplikacija može se pronaći na Android.com/auto.Apple CarPlay preuzima elemente iPhonea kojima želite da pristupite tokom vožnje i postavlja ih na displej u automobilu. To vozaču omogućava obavljanje poziva, slanje i primanje poruka, kao i slušanje muzike, i to sve preko ekrana osetljivog na dodir ili glasovnom komandom preko Sirija.

U aplikacije podržane od strane Apple CarPlaya se ubrajaju one vezane za pozive, poruke, mape, muziku, kao i druge kompatibilne aplikacije.

Lista dostupnih aplikacija dostupna je na Apple.com/ios/carplay.

Korišćenje bilo koje aplikacije u odgovarajućem Opelovom automobilu je jednostavno.

“Projection” ikonica na displeju multimedijalnog sistema vidljiva je kada telefon nije povezan, a zatim se menja ili u “Apple CarPlay“ ili “Android Auto“, u zavisnosti koji sistem vozač koristi, i to onda kada se kompatibilan uređaj poveže preko USB priključka.

Android Auto zahteva mobilni telefon sa Android Lollipop 5.0 operativnim sistemom ili onim iznad, dok Apple CarPlay zahteva iPhone 5 ili noviji.

IZVOR


JoKeR
29.05.15
264
glasova: 0

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2200

Top komentatori


Ko je online
Total online: 64
Guests: 64
Users: 0