Blog

Početna » Magazin » 2015 » Jul » 17

Nova sedišta u Astri pamte, hlade, greju, masiraju...
Nova Opel Astra imaće svetsku premijeru u septembru, na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu. Među brojnim inovacijama, nemački proizvođač izdvaja nova sedišta sa sadržajima koje do sada nismo imali priliku da vidimo u jednom automobilu niže srednje klase.

Razvijena u periodu od pet godina, nova sedišta koja debituju u Astri konstruisana su tako da obezbede neophodan komfor, posebno tokom dugih putovanja.

Pored toga što mogu da se podešavaju na 18 načina, uključujući i podešavanje bočne potpore, ova sedišta su opciono dostupna sa dodatnim funkcijama poput masaže i mogućnosti da "zapamte" podeševanja, uz sistem ventilacije u samom sedištu.

U kompaniji kažu da je na novim sedištima radio tim od čak 100 zapsolenih i da njihov razvoj i proizvodnja čine oko 10 odsto ukupnih troškova proizvodnje novog modela.

U isto vreme, sedišta imaju veliki uticaj na ukupnu masu vozila. Upravo je to razlog zašto su inženjeri posebnu pažnju posvetili smanjenju njihove mase - nova Astrina sedišta lakša su za desetak kilograma u odnosu na ona iz prethodnog modela.

Prilagođena visokim ali i niskim vozačim

Ovo se ne odnosi samo na vozačko i suvozačko sedište, jer su zadnja sedišta takođe lakša i kompaktnija nego pre, njihove konture su optimizovane, a podrška u pojasu butina je poboljšana strmijim bočnim nagibom sedišta.

Putnici na zadnjoj klupi mogu takođe da očekuju više luksuza, jer pored više prostora za noge, zadnja sedišta opciono mogu da se naruče i sa grejačima.

Opelovi stručnjaci su takođe dodatno optimizovali Astrino vozačko sedište, pozicionirajući ga nešto niže. Ovo posebno odgovara višim vozačima sa sportskim stilom vožnje.

Zahvaljujući rasponu podešavanja po visini od 65 mm, i niži vozači će moći da pronađu svoju optimalnu vozačku poziciju, kažu u kompaniji.Mogućnost memorisanja pozicije vozača

Uz opcionu funkciju memorisanja, pritiskom na dugme sedište se postavlja na prethodno odabranu, željenu poziciju. Ova opcija idealna je za flotna vozila, koja često koriste različiti vozači.

Osnovna verzija opcionih, ergonomskih sedišta, dolazi sa četvorostrukim, elektropneumatskim podešavanjem lumbalne podrške (napred, nazad, gore i dole), promenljivim nagibom sedalnog dela, podešavanjem dužine sedalnog dela i podešavanjem forme sedišta u konturama koje se prilagođavaju prirodnoj krivini kičme.

Sedišta se takođe odlikuju elektropneumatski podesivom bočnom potporom, koja pridržava telo, čineći naslon užim ili širim po potrebi.

Svi ovi ergonomski elementi u skladu su sa standardima koje propisuje nemačka nezavisna asocijacija lekara i stručnjaka (AGR) kako bi se sprečili problema sa leđima.

Vozačko sedište sa AGR sertifikatom biće dostupno u novoj Astri kao doplatna opcija po ceni od 390 evra.Hlade, greju, masiraju
Opel smatra da je vozačima potrebno omogućiti da ih sedišta greju ili rashlađuju, u skladu sa trenutnim temperaturnim uslovima.

Zato se sedišta u novoj Astri odlikuju pasivnom kontrolom klime, što znači da površinska tkanina koja „diše“, kao i perforirana poliuretanska pena, doprinose da se u njima ne zadržava vlaga, a samim tim utiču i na mikroklimu sedišta.

Mali ventilatori usisavaju vazduh, te se tako uklanja vlaga koja se stvara prilikom kontakta sa naslonom sedišta.

Zimi, integrisani sistem grejanja vozačkog i suvozačkog sedišta, kao i bočnih zadnjih sedišta, obezbeđuje toplinu putnicima.

Osim toga, oni koji žele da svoj automobil pretvore u pokretni „wellness“ centar tokom dugih putovanja, mogu pritiskom na dugme da uživaju u masaži.IZVOR


JoKeR
17.07.15
262
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2149

Top komentatori


Ko je online
Total online: 17
Guests: 17
Users: 0