Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 15

Nova Astra će imati farove koji ne zaslepljuju vozače
Nova generacija Opel Astre, koja će svetsku premijeru imati u septembru na salonu automobila u Frankfurtu, biće opremljena prilagodljivim IntelliLux LED Matrix farovima, saopštio je nemački proizvođač.

Posle bi-ksenon adaptivnog osvetljenja koje je debitovalo u aktuelnoj Astri, Opel će i u sledećoj generaciji svog kompaktnog automobila predstaviti značajnu tehnološku inovaciju.

Do danas je ovaj tip adaptivnih LED farova bio rezervisan za modele iz više klase, a Opel će ga po prvi put primeniti u segmentu kompaktnih vozila.

Svaki far će imati po osam nezavisnih LED elemenata, koji će konstantno automatski podešavati dužinu i pravac prostiranja svetlosnog snopa svetla, u skladu sa situacijom na putu.

Neposredno nakon što Astra napusti urbanu sredinu, automatski se aktiviraju duga svetla.

Kada prednja "Opel Eye" kamera detektuje vozilo koje dolazi u susret, sistem automatski isključuje one LED elemente u farovima koji bi inače zaslepili drugog vozača.

Istraživanje koje je objavio Opel pokazuje da sa novom tehnologijom pri brzinama od 80 km/h vozač uočava objekte kraj puta 30 do 40 metara ranije nego što je to slučaj sa konvencionalnim halogenim ili ksenonskim kratkim svetlima.

Na taj način, vozač dobija dragocenu jednu i po sekundu više za reakciju i izbegavanje prepreke, što predstavlja značajnu razliku pri većim brzinama.

IZVOR
JoKeR
15.05.15
298
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2203

Top komentatori


Ko je online
Total online: 47
Guests: 47
Users: 0