Blog

Početna » Magazin » 2016 » Januar » 13

Mask: „Epl“ razvija električni automobil
Uprkos tome što u „Eplu“ do sada nisu potvrdili da razvijaju električno vozilo, Mask ističe da je takav zaključak lako izvući iz njihovih poteza.

Naime, „Epl“ je nedavno registrovao niz internet domena povezanih sa automobilima, a u „Tesla motorsu“ ostali su bez nekoliko inženjera koji su otišli u „jabuku“ i novu kompaniju „Faradej fjučr“.

Američki milijarder navodi za Bi-Bi-Si da je prilično očigledno da na čemu radi „Epl“, jer je teško sakriti činjenicu da su zaposlili više od hiljadu ljudi na tom projektu.

Ipak, u „Eplu“ ne vidi pretnju. „Oni će dodatno proširiti industriju“, istakao je Mask.

Prošle godine, Volstrit džurnal objavio je da će američki tehnološki džin, koji proteklih godina komotno dominira tržištem pametnih telefona, do 2019. godine predstaviti svoj električni automobil.

To ostavlja Masku i „Tesli“ još tri godine da ojačaju svoj položaj i izbace nove modele, posebno dugo očekivani „model 3“, koji će biti daleko povoljniji od dosadašnjih.

Mask je rekao da „Tesla“ namerava da, kao i do sada, pravi najbolje električne automobile, ali i da je kompaniji veoma bitno da pomognu drugima u tome jer samo zajedničkim naporima električna vozila mogu da izađu na kraj sa traidicionalnom auto industrijom.

To i jeste u skladu sa ranijim potezima „Tesle“ u kojima su mnoge svoje patente ustupili na javno korišćenje kako bi podstakli razvoj ove industrije.

IZVOR


TPK
13.01.16
227
glasova: 2

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2163

Top komentatori


Ko je online
Total online: 26
Guests: 26
Users: 0