Blog

Početna » Magazin » 2015 » Septembar » 11

Mars ima vodu, atmosferu i nije crvene boje?!
Prvo pitanje u nastavku za sve da li nas NASA laže u vezi Marsa ili ne? Mars kao planetu obično opisuju nekada kao "crvena planeta" ipak ako je suditi po ovom video snimku koji ćete videti u nastavku ukazuje na to, da ovaj opis nije baš najadekvatnji!....

Astronomi amateri se ne slažu sa onim kako NASA predstavlja svetskoj javnosti planetu Mars.Svi znamo da NASA planetu Mars predstavila kao planetu crvenkaste boje!

Ali ovome se protive, astronimi amateri jer smatraju da NASA ne prikazuje Mars svetskoj javnosti onako kako on zaista izgleda, već da za slikanje površine ove planete koristi sočiva pomoću kojih dobija fotografije na kojima dominira određena nijansa crvene ili narandžaste boje piše sajt Webtribune

Isto tako, neki od zvaničnih snimaka ove planete su objavljeni u crno-beloj boji, da bi se, kako astronomi amateri tvrde, izbeglo otkrivanje navodno prave istine o Marsu.

Ono na šta oni skreću pažnju je to da je tlo Marsa liči zemaljskom tlu i da je sličnih boja.Takođe astronomi amateri tvrde da na površini ima vode, a planeta ima i atmosferu nalik Zemljinoj. Sve u svemu, po njihovim tvrdnjama planeta Mars je veoma slična našoj planeti Zemlji.

Da bi dokazali svoje tvrdnje, astronomi amateri su napravili ovaj zanimljiv video snimak koji poredi različite fotografije Marsa koje je napravila NASA, sa fotografijama koje su zabeležili drugi astronomi (amateri) i nezavisni fotografi.

Pogledajte video snimak i sami procenite ko govori istinu i da li je sve baš tako kako tvrde astronimi amateri:

IZVOR
DUH
11.09.15
297
glasova: 0

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2208

Top komentatori


Ko je online
Total online: 33
Guests: 33
Users: 0