Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 15

Leteća selfie kamera: Dron koji sam zna da vas prati
Dron je pogodan za fotografisanje i snimanje videa dok vlasnik obavlja neke sportske aktivnosti. Otporan je na vodu i snima fotografije od 12 megapiksela.

Tržište dronova sve je jače i raznovrsnije, a i cenovno pristupačnije. Dronovi su izgleda već svuda.

Novi američki start up Lily sada tvrdi da su kreirali najjednostavniji dron za upravljanje. Njihov dron doslovno možete baciti u vazduh i sam će se ispraviti i leteti ili lebdeti pored vas.

Dron Lily vezan je za svog vlasnika malim GPS-om u džepu, a lokator je moguće nositi i na ruci. Dron je više orijentisan na snimanje svog korisnika, nego na pilotiranje i istraživanje.

Prepoznaće svog vlasnika i snimati ga. Recimo da je taj dron najbolji selfie dron do sada. Takođe, u odnosu na druge modele dronova Lily se ističe time što može da snima zvuk preko mikrofona u lokatoru, kako bi kasnije mogli da ga sinhronizuju sa videom. Jedini zvuk koji inače dronovi snimaju je brujanje motora.

Ovaj dron snima i kvalitetne fotografije od 12 megapiksela. Radi se o akcijskoj kameri, pogodnoj za fotografisanje i snimanje videa dok vlasnik obavlja neke sportske aktivnosti, poput vožnje kajaka. Naime, čak i ako se pokvasi dron će nastaviti da radi jer je otporan na vodu.

Međutim, dron ima i jednu veliku manu, pogodan je samo za otvorenije prostore jer neće automatski izbegavati prepreke poput stabala ili zgrada.

U prednarudžbini Lily se može nabaviti za 499 dolara, a kada krene prodaja u radnjama cena će biti 999 dolara. Prve isporuke očekuju se u februaru sledeće godine.

IZVOR
JoKeR
15.05.15
304
glasova: 0

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2152

Top komentatori


Ko je online
Total online: 74
Guests: 74
Users: 0