Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 31

Komplimenti na koje "padaju" žene
Ne reaguju sve žene dobro na komplimente koje im muškarci upućuju, ali ipak vole da čuju nešto pohvalno na račun stasa i telesne težine. Ponekad pogrešno tumače pohvale na svoj račun.

Tako si zgodna - to je kompliment koji žene najviše vole da čuju od muškarca, pokazalo je britansko istraživanje u kojem je učestovalo više od 2.000 osoba oba pola.

Veliki broj predstavnica lepšeg pola, čak 43 procenta, najviše voli da sluša "hvalospeve" o stasu i telesnoj težini, pa su najsrećnije kad suprotni pol konstatuje da im je linija savršena. Takođe, 40 posto dama najviše voli da čuje da ima lep osmeh, a u manjem procentu se oduševljavaju komplimentima o kosi, očima, mirisu...

Ipak, formula uspeha nije tako jednostavna kako možda izgleda, jer samo polovina žena dobro reaguje na kompliment. Čak 36 procenata pripadnica lepšeg pola pogrešno tumači pohvale upućene njihovom izgledu. Na primer, ako im neko kaže da su lepo našminkane, 14 posto to shvata kao upozorenje da su preterale ili da nisu prirodno lepe. Pojedine se uvrede i kada jači pol pohvali njihove obline jer to "prevode" kao višak kilograma.

Ipak, rači na koje sve negativno reaguju i koje muškarci nikada ne bi trebalo da vezuju uz dame su: debljina, umorno lice i neraspoloženost, upozoravaju stručnjaci. Ako to čuju, čak i kad su svesne da sagovornik ima najbolju nameru, svađa je gotovo neminovna.

IZVOR


JoKeR
31.05.15
314
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2098

Top komentatori


Ko je online
Total online: 86
Guests: 86
Users: 0