Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 20

Kamere snimaju prolazak kroz crveno i u Subotici
Na najprometnijim gradskim raskrsnicama u Subotici od ove nedelje će se snimati svaki prekršaj prelaska na crveno svetlo, saopšteno je iz Policijske uprave u tom gradu. Nepoštovanje svetlosno-saobraćajne signalizacije na raskrsnicama biće dokumentovano na video zapisu.

“Vozači će o učinjenom prekršaju biti obaveštavani putem pošte. U pozivu-obaveštenju, nalaziće se fotografija sa podacima o mestu i vremenu prolaska na crveno, kao i informacija o daljim obavezama prekršioca”, kažu u PU Subotica.

To podrazumeva obaveštavanje vlasnika vozila o učinjenom prekršaju, da bi se utvrdilo koji je vozač učinio prekršaj, kako bi mu se izrekla sankcija.

“Za prolazak na crveni svetlo na semaforu predviđena novčana kazna, nakon podnošenja prekršajne prijave, kreće se u rasponu od 15.000 do 30.000 dinara", kaže Ruben Pertet iz Saobraćajne policije.

Kazna podrazumeva i tri meseca zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom one kategorije kojom je učinjen prekršaj i 6 kaznenih poena, dodao je on.

Video nadzor na najprometnijim gradskim saobraćajnicama postavljen je krajem 2014. godine.

Osim toga, do kraja maja, nakon više godina čekanja, subotički semafori će dobiti i zeleno trepćuće svetlo na ukupno 24 lokacije.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da uvođenje zelenog trepćućeg svetla, koje vozače upozorava na skoro uključivanje žutog, a zatim i crvenog svetla, neće remetiti dosadašnji zeleni talas, te da će se truditi da radovi budu izvedeni van saobraćajnih špiceva.

IZVOR


JoKeR
19.05.15
244
glasova: 0

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2097

Top komentatori


Ko je online
Total online: 134
Guests: 134
Users: 0