Blog

Početna » Magazin » 2015 » Jun » 9

Kako da koristite Google Photos na računaru?
Pored predstavljanja Android M mobilne platforme na ovogodišnjoj Google I/O konferenciji IT gigant je otkrio i novi servis - Google Photos.

Stariji korisnici Picasa servisa ili oni retki koji su koristili Google+ mogućnosti za fotografije sad napokon imaju središnje mesto za organizaciju foto-sadržaja.

Ipak, pored mobilnih aplikacija, korisnike svakako interesuje i mogućnost korištenja servisa na računaru. Google se pobrinuo i za taj deo, pored automatskog uploada fotki na servis. Doduše, kad Google kaže „s bilo kojeg uređaja“, to uglavnom znači „osim Windows Phone platforme“.

Ono što za računare (Windows ili Mac) treba instalirati je Desktop Uploader program. Nakon preuzimanja instalacijske datoteke i njenog pokretanja, korisnik treba da upiše svoje korisničke podatke, odabere Google nalog i foldere na računaru za koje želi automatski backup foto sadržaja.

Štaviše, moguće je odabrati kamere vezane na računar i memorijske kartice, a Google će čak za više različitih kamera upamtiti (po želji) postavke za upload.

Za računare postoje i Google Drive aplikacije, koje automatski već održavaju željeni sadržaj u cloudu. Time se dobija još više opcija za Google Photos - pod uslovom da je odabrana opcija „Create a Google Photos folder“ u web postavkama Drivea.

Ko želi ručno da podešava, ima i dugme za upload, a moguće je odabrati i sve fotografije iz nekog foldera po želji, pored pojedinačnog odabira. Nakon što su slike smeštene na Googleove servere, korisnik dobija opciju kreiranja albuma ili smeštanja slika u već postojeći.

IZVOR


JoKeR
09.06.15
247
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2208

Top komentatori


Ko je online
Total online: 53
Guests: 53
Users: 0