Blog

Početna » Magazin » 2015 » Novembar » 12

Kad ostanete bez seksa: 5 neizbežnih stvari koje vam se neće dopasti!
Depresija i anksioznost se javljaju u najvećem broju slučajeva, a kod mnogih žena dolazi i do pada imuniteta

Raskidi, posao, putovanja... Mnogo je razloga zbog kojih vaš seksualni život nekad posustane. Ali, ono što malo ko zna jeste da iznenadno odsustvo seksa može da utiče na zdravlje, i to na sledećih 5 načina:

1. Anskioznost

Činjenica je da seks pomaže da se oslobodite stresa. Naime, tokom odnosa mozak oslobađa hemikalije koje vam pružaju odličan osećaj i opuštaju vas, poput endorfina i oksitocina. Kada toga nema, a navikli ste, logično je da dođe do promene u raspoloženju.

2. Pad imuniteta

Što manje seksa, slabiji imunitet! Ako sa redovnog pređete na seksualne odnose s vremena na vreme, takođe ćete uskratiti sebi i proizvodnju antitela, koja vam podižu imunitet i bore se protiv virusa, pa ćete postati podložniji prehladama i gripu.

3. Infekcije

Ako je verovati studijama, skoro 80 odsto urinarnih infekcija pojavljuje se 24 sata nakon odnosa. Tokom seksa, bakterije iz vagine mogu da dospeju u bešiku, što izaziva infekciju. Eto i jedne svetle strane - kad nemate seks, rizik za urinarne infekcije je značajno manji, da ne pričamo o polno prenosivim bolestima.

4. Poljuljana veza

Ako ste u vezi, a seks je izostao, to može da se odrazi na vaš odnos, i to u lošem smislu.

"Nedostatak seksa može da utiče na vaše samopouzdanje i smanji nivo oksitocina i drugih hormona, što se, naravno, odražava na vaše ponašanje i raspoloženje", objašnjava psiholog Les Perot. Takođe, dešava se i da jedan od partnera poželi da ispuni svoje seksualne potrebe sa drugom osobom.
Ali, Perot ističe da period bez seksa u vezi ne znači da ćete biti nesrećni. Seks je izraz intimnosti između dve osobe, isto kao i poljupci, držanje za ruke i davanje komplimenata, pa se možete povezati na taj način, ne samo čisto fizički, smatra Perot.

5. Depresija

Brojne studije došle su do zaključka što duže žena nema seks, može da padne u sve veću depresiju.

IZVOR


Burazengijaa
12.11.15
261
glasova: 2

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2202

Top komentatori


Ko je online
Total online: 34
Guests: 34
Users: 0