Blog

Početna » Magazin » 2015 » Septembar » 28

Japanka na neobičan način ucenjivala poslastičarnice i pekare!
Policija u gradu Itami, u zapadniom Japanu je danas uhapsila nezaposlenu 45-godišnju ženu koja se bavila iznuđivanjem novca i poklona od poslastičarnica i pekara.Japanka Tomoko Onotanji je uspela da za šest meseci uceni čak 1.200 poslastičarnica i pekara!

Tomoko Onotanji pozivala je telefonom ugostiteljske radnje i, lažući o tome kako je u kolačima iz tih radnji pronašla dlake kose, zahtevala nadoknadu.

Poslastičari i pekari, plašeći se da bi preko društvenih medija mogli da pretrpe štetu po svoj ugled i poslovanje, ženi su slali pakete svojih proizvoda ili uplaćivali manje novčane iznose, iako ona nije imala račune kojima bi mogla da dokaže da je zaista kupila išta od tih proizvoda.

Oni su bili prisiljeni da to učine jer je osumnjičena pisala komentare i blogove na internetu u kojima je mušterije upozoravala na navodni loš kvalitet kolača u poslatičarnicama koje je joj ne bi izašle u susret. Interesantno je da je pritom koristila svoje pravo ime.

Onotanji je s lažnim zahtevima počela pre dve godine, a samo u periodu od februara do jula ove godine uputila je oko 7.000 poziva na telefone čak 1.200 poslastičarnica i pekara koje prave kolače po zapadnjačkim receptima.

Da bi došla do brojeva tih lokala, oko 4.600 puta pozvala je službu za pružanje informacija o korisnicima telefonske mreže.

Prevarantkinja je priznala zločin i policiji izjavila da se za takvu vrstu kriminala odlučila zato što voli da jede slatko.Očiglednoje da ovoj japanki "zločin se osladio"

IZVOR


DUH
28.09.15
257
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2149

Top komentatori


Ko je online
Total online: 103
Guests: 103
Users: 0