Blog

Početna » Magazin » 2015 » Novembar » 20

Japanci izumeli lepilo koje postaje lepljivo tek kada se zgnječi
Japanski naučnici sa Tehnološkog instituta u Osaki izumeli su novu vrstu lepila.,Lepilo koje je skroz suvo, sve dok ga ne zgnječite.Japanski izumitelji veruju da će primena ovog lepila biti veoma široka....

Sigurno vam se desilo da vam se nekada lepilo osuši, što je obično znak da je vreme da ga bacite, ali klod ovog novog to se neće dešavati.Kruta lepila i nisu neka novost, takvim lepilima tj materijalima treba toplina kako bi se otopili i postali spremni za korištenje.

Kakvo je to novo lepilo ? Kod ove nove izumljene vrste lepila japanske proizvodnje,ono se ne treba se zagrijavati za korištenje nego je dovoljna mehanička sila. Pritiskom na kuglicu aktivira se njen lepljivi potencijal.

U pitanju su kuglice tekućeg lateksa koje su obložene nanočesticama kalcijum karbonata Ovo novo lepilo je suvo sve dok ga ne - zgnječite a tada ono postaje superlepljivo.

Možete ih držati u ruci ili ih spremiti u kutiju bez brige da će se zalijepiti za ruku ili podlogu kutije. Ali, kada se kuglica pritisne tekući lateks će iscuriti na površinu.

Japanski naučnici takođe ističu da je ovo lepilo snažnije od drugih varijanti lepila koje rade na pritisak. Poput lepljive strane nalepnica.

Oni veruju da će se za ovo novo sredstvo naći primjena za mnoge situacije gde treba koristiti lepljiva sredstva, a da sama lepljivost pritom ne bude problem pri postavljanju.

IZVOR
DUH
20.11.15
281
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2203

Top komentatori


Ko je online
Total online: 48
Guests: 48
Users: 0