Blog

Početna » Magazin » 2015 » Septembar » 29

Imena dece koje je sud zabranio
U današnje vreme srećni roditelji se trude da budu što originalniji u davanju imena svojoj tek rođenoj deci. U toj svojoj želji da na neki način se njihove kćeri i sinovi izdvoje od ostale dece roditelji ponekada stvarno preteraju sa svojim fantazijama odnosno davanju imena deci...

U nastavku ovog tekstza saznaćete koja imena su sudovi u nekim zemljama sveta zabranili:

1. ime Nutella

Jedan francuski par je želeo da svojoj ćerki da ime po čuvenom krem namazu kako bi pokazali koliko je slatka. Sudija se nije složio sa njihovom odlukom uz obrazloženje da će zbog imena devojčica biti meta šale. Sudija je skratio ime, pa se djevojčica sada zove Ella.

2. ime Akuma (đavo)

Akuma na japanskom znači Đavo, a zbog pokušaja da se djetetu da ovo ime oglasio se i japanskim premijer. Ministar pravosuđa je istakao da vlada ne bi trebalo da se mješa u izbor imena, ali nakon duže rasparave ovo ime je postalo nedozvoljeno.

3. ime Anal

Na listi zabranjenih imena na Novom Zelandu je Anal, jer je nekom roditelju to ime palo na pamet.

4. ime Gesher (most)

Norveška ima stroga pravila kada su imena djece u pitanju. Majka malog Mosta završila je u zatvoru, jer nije platila kaznu zbog korišćenja imena koje je nedozvoljeno. Ona je izjavila da joj je ime rečeno u snu i da tako treba svog sina da zove.

5. Dečije ime " @ "

Kao i brojne zemlje, tako i Kina ne dopušta simbole i brojeve kao dio imena. Ali čuveni simbol se u kini izgovara kao “ai-ta“, što je slično zvuči kao “volim ga“ na kineskom, pa je jedan par mislio da je to pravo ime za njihovog jedinca. Sud se nije složio.

6. Dečije ime Metallica

Mala Metallica krštena je pod ovim imenom, ali švedski sud je rekao – ne.

7. ime Linda

Saudijska Arabija je 2014. godine objavila spisak imena, među kojima je bila i Linda. Na spisku su se našla imena koja nisu dozvoljena, jer imaju povezanost sa zapadnjačkom kulturom.

8. Ime Fraise (jagoda)

Na francuskom ovo znači jagoda, ali francuski sud je bio zabrinut zbog fraze “ram e ne ta fraise” ili u slobodnom prevodu “dovlači guzicu ovamo”, pa su roditelji odustali od ovo ideje

IZVOR


DUH
29.09.15
244
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2168

Top komentatori


Ko je online
Total online: 53
Guests: 53
Users: 0