Blog

Početna » Magazin » 2015 » Jun » 8

Game of Trones:Saznajte ko je zaista Night King i zasto gleda onako Dzona Snowa? (FOTO)
U Martinovom ciklusu romana ovaj zagonetni lik mitske prošlosti spominje još u najranijih pričama iz Westerosa, poput fantastične verzije Gilgameša. Prema legendi, rieč je o 13. zapovjedniku Noćne straže (Jon Snow je 998. po redu) kojeg je očarala tajanstvena žena kože bele poput meseca i ociju nalik na modre zvezde. O njoj se ne zna puno, ali ko god da je bila, odvela ga je u propast i koštala duše... Doveo ju je natrag u Nightfort (napušteni dvorac u kojem Bran u 3. sezoni susreće Sama) i proglasio je kraljicom, a sebe njenim kraljem, i čudnim čarolijama pokorio Zakletu braću svojoj volji.

Trinaest godina su vladali, Noćni kralj i njegova mrtvačka kraljica, sve dok se napokon Starkovi od Oštrozimlja i Divljaci nisu udružili da oslobode Stražu iz okova. Nakon njegovoga pada, kad se otkrilo da je prinosio žrtve Drugima, svi zapisi o Noćnom kralju bili su uništeni, a njegovo ime zabranjeno. I dan danas Severnjaci raspravljaju o njegovom pravom imenu; neki kažu da je bio Bolton, neki tvrde da je Umber..., a jezive priče koje su se pripovedale pre pada Winterfella spominjale su Starka.Night's King u knjigama se spominje samo u legendi, a prema onome što smo videli u seriji, čini se da je ipak preživeo i pobegao u Zemlju večite zime gdje je postao vođa White Walkera (ako pretpostavimo da su Night's King iz knjige i serije baš isti lik). Možda je to titula koja se prenosi generacijama s jednog kralja na drugog, kao što je to slučaj sa zapovednicima Noćne straže?

U četvrtoj sezoni vidjeli smo da je riječ o White Walkeru koji stvara nove White Walkere, a u 8. epizodi 5. sezone, on iz mrtvih diže i čitavu vojsku utvara. Takođe je moguće da i ostali White Walkeri (ne samo Night's KIng) imaju moć oživljavanja vojske mrtvih, a u prošloj je epizodi to tako prikazano samo zbog dramatičnijeg efekta. Za one koji mešaju pojmove - White Walkers su oni plavi "momci", bele kose koje je moguće ubiti oštricom od zmajevog stakla ili valiriskog čelika, dok su Wights (utvare) hodajuća trupla plavih očiju koje ubija vatra. Za razliku od Bijelih hodača, utvare nemaju svest.Zašto Night's Kinga toliko interesira Dzon? Tu nam znanje iz knjiga ne pomaže puno i ostavlja nas da nagađamo... Možda se gledajući vrhovnog zapovednika Noćne straže na trenutak setio svog starog života? Možda zna da Dzon ima posebnu sudbinu? Budući da je po svoj prilici i sam Stark, možda oseća svoju krv? Možda ga je savez Divljaka i Severnjaka podsetio na borbu u kojoj je nekad davno gorko poražen?
U svakom slučaju "Zima dolazi", a mi znamo ko je predvodi!IZVOR


djurdjabudic
08.06.15
420
glasova: 3

4  
Hvala dzoni smile

3  
Zanimljivo smile
Bravooo

2  
Hvala mogu samo da uzvratim pohvale! smile

0
1  
Sve pohvale za 
djurdjabudic
samo tako nastavi

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2152

Top komentatori


Ko je online
Total online: 13
Guests: 13
Users: 0