Blog

Početna » Magazin » 2015 » Novembar » 10

Da li je Justin Bieber jedini koji vas razume?
Premijera dokumentarnog filma „Najvažniji dečko na svetu“ rediteljke Tee Lukač biće održana u četvrtak, 12. novembra u 20h, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

"Najvažniji dečko na svetu" je debitanski dokumentarni film rediteljke Tee Lukač. Film se bavi odnosom fanova prema svojim idolima kroz prizmu fanova Justina Biebera iz Srbije i regiona i postavlja pitanja o tome šta za mlade znači uspeh u 21. veku, kako čitaju poruke koje im se šalju, zašto tako strastveno veruju u njegovu priču i najvažnije – da li je Justin zaista jedini koji ih voli i razume? 

Ekipu filma čine Stefan Vučković, Mina Nenadović, Boris Zaborski, Saša Rančić, Ivan Marković, Jelena Čikeš, Nikola Silić kao i Aleksandra Kovač koja je komponovala originalnu muziku za film.Radnja filma prati Borisa Mitrovića koji je najveći fan Justina Biebera na Balkanu. Po uzoru na svog idola, naoružan menadžerom, lambordžinijem i bazom fanova na Facebooku i sam pokužava da ostvari svoje snove u šou biznisu. Dok jedini fanovi sanjaju o danu kada će upoznati svog idola, drugi sanjaju o danu kada će postati nečiji idoli, a film istražuje u kolikom su raskoraku njihovi snovi o uspehu i ljubavi sa njihovom svakodnevicom. Da li je zaista dovoljno samo verovati u svoje snove?

Tea Lukač je do sada režirala kratke igrane filmove, reklame, muzičke spotove kao dokumentace sa kojima je učestvovala na brojnim domaćim i internacionalnim festivalima. Master studiije je završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

„Najvažniji dečko na svetu“ je njen prvi celovečenji dokumentarac.„Sama reč fan često sa sobom nosi negativnu konotaciju te mi je bilo interesantno da dam lice ljudima koji se uglavnom doživljavaju kao bezimena grupa. Justin Bieber je samo povod, budući da je medju prvima jako mlad postigao veliku slavu. Stvorio je mit o sebi, a dobrim delom se to desilo zahvaljući strastvenoj podršci svojih obožavalaca putem društvenih mreža. Mitologizacija njegovog uspeha i način na koji fanovi čitaju poruke koje im on šalje, posebno u periodu adolescentskog doba, govori manje o Džastinu a više o snovima i potrebama mlade generacije koja odrasta uz njega. Čini mi se da je  važno otvoriti diskusiju upravo na temu uzroka tih potreba, posebno u Srbiji gde je raskorak između želja i stvarnosti često obeshrabrujući“, ističe Tea Lukač.

„Budući da je tema kojom se film bavi aktuelna, sigurna sam da će reakcije biti raznolike. Nadam se samo da će biti smeha tokom scena koje bi trebalo da budu duhovite, empatije tokom onih koje to nisu, ali i promišljanja o viđenom na putu do kuće“, kaže Tea i najavljuje svoj novi projekat. „Trenutno sam u fazi pripema za dokumentarni film koji se takođe bavi mitovima, ali je ovaj put, za razliku od popularnih, reč o onima kojima preti zaborav. Pored toga radim i na scenariju za igrani film“, zaključuje Tea Lukač.  

Ulaz na premijeru je slobodan.

IZVOR


Burazengijaa
10.11.15
376
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2208

Top komentatori


Ko je online
Total online: 51
Guests: 51
Users: 0