Blog

Početna » Magazin » 2016 » Januar » 19

Da li i vi pravite ove greške dok kupate psa?
Ukoliko vaš pas ne voli kupanje, ne brinite, niste jedini. Mnogi psi pokušavaju da pobegnu ili da se sakriju ispod kreveta kada je vreme za kupanje, ali ne mora više da bude tako. Kako biste obavili to bez stresa, pročitajte koje greške vlasnici pasa najčešće čine prilikom kupanja ljubimaca...

Ne pravite zamke
Sigurno vam je poznata scena u kojoj jurite psa niz hodnik kako biste ga namamili do kupatila. To može biti vrlo stresno i za vas i za psa. Umesto toga, mirno ga nagovorite poslasticama i pohvalama da uđe u kadu ili tuš kabinu.

Nemojte koristiti hladnu vodu
Da li uživate u tuširanju hladnom vodom? Verovatno ne uživate, a ne uživa ni vaš pas. Naime, to može biti vrlo neprijatno iskustvo za ljubimca, takođe, i zbog toga će se plašiti kupanja. Zato koristite toplu ili mlaku vodu, ali nikad vruću ili vrelu. Takođe, ako je pas nervozan, najbolje je da napunite kadu bez njegovog prisustva u kupatilu. Naime, zvuk vode koja teče može još više pojačati stres.

Nemojte prati lice psa tušem
Psima ne prija osećaj vode iz tuša po licu. Umesto toga, koristite nakvašen peškir kako biste mu očistili lice - manje je zastrašujuće. A kada ispirate vrat i vrh njegove glave, podignite njušku i bradu psa kako mu voda ne bi ušla u oči ili uši.

Ne koristite šampon za ljude
Možda ste čuli da je šampon za bebe dobra zamena za pseći, ali čak i ti šamponi imaju drugačiju pH vrednost od one koja je potrebna koži psa. Zato uvek koristite one šampone za pse, ili ukoliko ljubimac ima problema sa kožom, posavetujte se sa veterinarom. Takođe, pročitajte kako lako možete napraviti domaće kupke za pse.

Ne vičite na ljubimca
Svaki put kada kupate psa počnite tako što ćete mirno reći "kupanje" pre nego što nežno uvedete psa u kadu. To smanjuje stres i minimizira iznenađenja. Tokom kupanja, nagrađujte psa pohvalama za dobro ponašanje. A kada se kupanje završi, nagradite ga omiljenom poslasticom, kako bi to postalo pozitivno iskustvo.

Nemojte koristiti jak fen
Ako imate psa sa dlakom kojoj je potrebno više od peškira kako bi se osušila, fen može biti koristan. Međutim, imajte na umu da se neki psi boje buke. Ako koristite isti fen kao za vašu kosu, podesite toplotu vazduha na srednje.

IZVOR


TPK
19.01.16
213
glasova: 2

1  
respect

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2097

Top komentatori


Ko je online
Total online: 134
Guests: 134
Users: 0