Blog

Početna » Magazin » 2016 » Januar » 15

Čudni i neverovatni događaji koji su se zaista dogodili
Ovo su priče - događaji u koje teško da će te poverovati ali ipak ovi događaji-priče su istinite i one su se dogodile!....

U nastavku ovog teksta imaćete priliku pročitati o događajima odsnono ljudskim dramama koje su se dogodile u realnom životu i u koje će te teško poverovati:

Smrzla se cela a ipak ostala živa

O ovoj ženi (devojci) pisali smo već na našem sajtu .Ukratko....Bizarni događaj - priča odvila se davne 1980. u Minesoti i priča koja i dan danas zaokuplja pažnju mnogih Džin Hilliard koja je tada imala 19 godina, doživela je psaobraćajnu nesrećud ok se vraćala svojoj kući. Automobil joj je zapeo u jarku.

U strahu da se ne smrzne odlučila je da krene peške (temperatura ispod -20 °C). Uputila se prema kući svoga prijatelja koja je bila udaljena oko tri kilometara. Džin je stigla nadomak svog cilja, ali onda se iscrpljena i promrzla srušila u sneg i tako ostala u snegu Ova misteriozna i čudna priča dogodila se decembra, davne 1980.godine i dan danas zaokuplja pažnju. Tada 19-godišnja Jean Hilliard doživela je saobraćajnu nesreću u blizini gradića Lengbija na zaleđenom putu kada se vraćala svojim roditeljima....

Ona je svojim automobilom uletela u jarak. Pošto je doživela udes na relativno udaljenoj lokaciji, odlučila je da krene peške po pomoć.Jer se bojala da se u automobilu živa ne smrzne .I tako je krenula slabo odevena

Da stvar bude što gora, napolju je bila zima sa temperaturom -22 stepena Celzijusa. Smrznuta i iscrpljena, Jean je hodala 3 kilometra i nakon 6 sati izgubila je svest te je pala u sneg.I ostala da leži u noći, u snegu narednih 6 sati na -22 stepena ispod nule.

Sledećeg dana, jedan od komšija ( neki tvrde da je to bio priajtelj) je primetio njeno smrznuto telo, na ulazu ispred kuće te iako je mislio da je mrtva, odlučio je da je odnese u bolnicu.

Kad je stigla u opštu bolnicu Fosston u Minesoti, koža Žan Hilrad je bila previše tvrda od srmzavanja da bi inekcija mogla dopreti do kože da bi joj doktori dali intravenozno hranjenje.Čak joj nisu mogli ni jedan jedini deo tela da pomere koliko je Žan bila smrznuta. Njena temperatura je bila isuviše niska da bi se mogla registrovati na termometru.

Lice joj je bilo ukočeno i skroz belo kao što je kod mrtvaca a oči su bile čvrste i nisu regaovale na svetlo. A puls joj se jedva registrovao kroz smrznutu zaleđenu kožu,imala je svega 12 otkucaja u minuti.

Njeno celo telo je bilo smrznuto i tvrdo kao komad mesa kada izvadite iz dubokog zamrzavanja. izjavio je tada doktor. Doktori su rekli da je izgledala kao ledena skulptura.Trebalo je započeti proces odmrzavanja tela.Te su je umotali u električne jastućiće

Tokom noći dogodilo se pravo čudo. Njena ramena i ruke su se počele topiti, i nakon tri dana, ona je mogla da pomera obe svoje noge.

''Ne mogu objasniti zašto je ona živa, '' izjavio je Dr. George Sather, koji je pomogao u lečenju Jean Hilliard,'' Bila je mrtva hladana u bukvalnom smislu reči i ovo što joj se dogodilo da je oživela je pravo medicinsko čudo '' dodao je na kraju intervjua tada DrGeorge Sather

Doktori su rekli kako nikada nisu videli ovakav slučaj. Usled smrzavanja čak joj nisu bile oštećene moždane funkcije ni jedan deo tela joj nije bio odstranjen zbog promrzlina. Nakon 49 dana, devojka je napustila bolnicu bez ijedne fizičke posledice.

Umesto brata u zatvor

Vlasti u Kaliforniji ostale su iznenađene kada su 1993. otkrile da čovek koji služi šestomesečnu zatvorsku kaznu zbog porodičnog nasilja zapravo nije osuđenik već da je to njegov brat blizanac. Međutim, kasnije se ispostavilo da to nije jedini put kada su braća zamenila identitet.

Donald Anderson otkrio je da je čak tri puta išao u zatvor umesto brata Ronalda. Brata je zamenio i u Južnokorejskom ratu, gde je bio član helikopterske posade.

"Učinio sam to jer mu je trebala pomoć, jer ga volim. Moj brat nikad nije bio na duže vreme u zatvoru, a ja jesam, mogu to da podnesem" objasnio je Donald sudiji koji ga je pitao zašto je to učinio.

Jednojajčani blizanci imaju još devetoro braće i sestara, a njihov otac otkrio je kako su Ronald i Donald oduvek bili jako povezani.

Sudac okruga Ventura oslobodio je Donalda, a osudio Ronalda na 14 godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge, porodičnog nasilja i pljačke. Porota ga je proglasila krivim po svim tačkama optužnice. U kasnijim intervjuima Donald je izrazio spremnost da odsluži kaznu umesto brata.

Čistač ulica Džozef Figlok obavljao je svoj posao kada je jednog dana 1937. na njega palo dete s prozora na četvrtom spratu obližnje zgrade. Iako su oboje povređeni, nije bilo težih posledica. Dete je preživelo zahvaljujući Figloku koji mu je ublažio pad.

Sledeće godine, dogodila se identična nesreća. Dok je Džozef čistio drugu ulicu, na njega je s prozora pao dvogodišnji Dejvid Tomas. Ni ovaj put niko nije teže stradao.

Rođena braća poginula na isti način

Kako je objavio The Royal Gazzette, ovaj neobični događaj dogodio se u julu 1975. godine. Erskin Ebin i njegov brat Nevil poginuli su na identičan način sa godinom dana razmaka, a u obe nesreće učestvovao je isti taksi, koji je vozio isti vozač.

Erskin je poginuo 18. julan 1975. na jednom autoputu na Bermudskim ostrvima. Godinu dana ranije, tačnije 30. jula 1974., na istom putu poginuo je Nevil. Obojica su vozila isti moped, a sudarili su se sa istim automobilom koji je navodno vozio Vilard Manders. Da bude još bizarnije, taksista je navodno u obe nesreće prevozio istog putnika.

Tri sestre se porodile isti dan

Tri sestre Karali, Mariejn i Dženifer MekBin iz američke savezne države Jute porodile su se istog dana. Najstarija Karali (28) rodila je sina 11. marta 1998. godine u 7.18 sati. Dečak je bio njeno prvo dete.

Nakon nje se porodila 27-ogodišnja Mariejn. Ona je u 15.25 sati takođe rodila sina. Sa sestrom Karali delila je bolničku sobu. Najmlađa Dženifer (24) rodila je u 20.58 sati ćerku.

Inače, prema lekarskim prognozama, Karali i Meriejn trebalo je da se porode 1-aprila, dok je a Dženifer 15.marta. Šanse da se ovako nešto dogodi su veoma retke, navodno 1:50 miliona.

Sličan događaj dogodio se 1. septembra 2015. u Irskoj, gde su se još tri sestre Mairead, Džoelin i Berni porodile istog dana.

IZVOR


DUH
15.01.16
248
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2213

Top komentatori


Ko je online
Total online: 61
Guests: 61
Users: 0