Čokolada podmlađuje kožu za 10 godina - uBioskop - Online filmovi i serije sa prevodom Magazin


Blog

Početna » Magazin » 2015 » Maj » 27

Čokolada podmlađuje kožu za 10 godina
Čokolada podmlađuje kožu za 10 godina
Britanski naučnici su napravili slatkiš koji poboljšava cirkulaciju i usporava nastanak bora. Svakodnevni unos do deset grama ove namirnice menja strukturu u raznim slojevima omotača tela.


Da biste imali lepu, negovanu i zategnutu kožu, više ne morate samo da je tretirate kremama spolja, već možete da je podmladite i iznutra. Britanski naučnici su napravili čokoladu protiv starenja, koja čak može i da "ispegla" bore. Novi slatkiš poboljšava cirkulaciju, i tako usporava nastanak bora. Istraživanja su pokazala da svakodnevni unos do deset grama ove čokolade menja strukturu u raznim slojevima kože toliko, da se postiže efekat podmlađivanja za 10 godina.

Čokoadu koju su nazvali "estečok", napravili su stručnjaci Univerziteta Kembridž. Oni tvrde da samo jedna kockica od oko 7,5 grama, sadrži toliko antioksidanata, koliko i file lososa sa Aljaske, i isto toliko polifenola, koji efikasno pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, kao što ima u 100 grama crne čokolade.

Ispitivanja su trajala četiri nedelje, a učesnici su svakoga dana morali da pojedu jednu kockicu "estečoka". Dokazano je da im je slatkiš koji sadrži nešto više kakaoa, poboljšao cirkulaciju i delovao preventivno na proces nastanka bora.

- Klinička testiranja su pokazala da se upalni proces u koži smanjio, a tkivo obnovilo - rekao je jedan od učesnika ovog istraživanja, dr Ivan Petaev. - Učestvovali su pedesetogodišnjaci i šezdesetogodišnjaci, a uvidom u kožne biomarkere smo utvrdili da im je koža nakon istraživanja vraćena na nivo kao kada su imali 20 ili 30 godina. Poboljšali smo fiziologiju kože, i istovremeno usporili starenje.

Ipak, neki lekari su po pitanju ovog proizvoda veliki skeptici.

- Sigurno je da čokolada sadrži neke supstance koje mogu uspešno da pomognu u borbi protiv bolesti i starenja, ali ne smemo da zaboravimo da konzumacija velike količnine čokolade može da dovede do povećanja broja unetih kalorija, a samim tim i do gojaznosti - upozoravaju lekari Univerziteta u Glazgovu. - Zbog toga bi istraživači morali da svoje tvrdnje potkrepe dodatnim dokazima, koji će dati odgovore na još brojna pitanja i nedoumice.

Specijalista za ishranu Koledž univerziteta u Londonu, doktor Džordž Grimbl je dodao da su ranija ispitivanja pokazala da efikasnost usporenog antioksidanta astaksantina veća kada se primenjuje direktno na kožu, a ne kada učestvuje u procesu varenja.

- Ipak, treba naglasiti da astaksantin zaista ima antioksidantno delovanje, i veoma malo negativnih efekata, tako da ovaj pronalazak deluje obećavajuće - rekao je Grimbl. - Međutim, još je rano da se donose zaključci o dugotrajnim efektima.

U KUTIJI DOZA ZA TRI NEDELjE

Kocka čokolade, inače, sadrži samo 38 kalorija, i zbog toga mogu da je uzimaju i dijabetičari. Prodavaće se u luksuznom pakovanju, svaka kockica će biti posebno upakovana, a u kutiji će se nalaziti "doza" za tri nedelje. Čokolada bi uskoro trebalo da se pojavi na tržištu.

IZVOR


JoKeR
27.05.15
207
glasova: 0

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 1484

Top komentatori


Ko je online
Total online: 243
Guests: 243
Users: 0