Blog

Početna » Magazin » 2015 » Oktobar » 26

Bil Gejts više nije najbogatiji čovek na svetu!
Amansio Ortega španski multimilijarder je prma Forbsovoj listi, postao najbogatiji čovek na svetu!. Amansio koji je osnivač modnog giganta "Zare " uspeo da sa mesta najbogatijeg čoveka na svetu skine Bila Gejtsa! Tako da Bil Gejts više nije najbogatiji čovek na svetu!...

Da podsetimo, Bil Gejt je bio u samom vrhu lestvice najbogatijih ljudi an svetu i ovu "titulu najbogatijeg čoveka" je držao gotovo 20 godina .

Na prvom mestu Bil se menjao ponekad sa meksičkim telekomunikacijskim magnatom Karlosom Slimom i američki guruom za ulaganja Vorenom Bafeteom.

Ortegina imovina procenjuje prema Forbsu se procenjuje na vrednost od 79.8 milijardi dolara, a uzlet na prvo mesto može zahvaliti rastu vrednosti deonica Indexita, krovnog društva unutar kog se nalazi i Zara

Što znači da bi i manji pad vrednosti deonica Indexita Ortegu opet vratio iza Gejtsa, budući da se radi o listi koju Forbs radi u realnom vremenu.

Zara komapnija ima godišnji promet od 20 milijardi dolara zavidi čitav svetski tekstilni sektor, s ozbirom da "Inditeks" može da u samo nekoliko dana dizajnira, proizvede, isporuči i proda jedan svoj model i na taj način brzo i uspešno odgovori na tražnju na tržištu, koja se stalno menja.

Ortega je rođen 1936. godine, potiče iz siromašne porodice. Za vreme krvavog španskog građanskog rata, pa je mladost proveo u velikom siromaštvu, a čak i gladi. Školu je napustio kao tinejdžer, a u počtku je radio kao pismonoša u jednoj prodavnici

Zaru je osnovao sa 40 godina i postupno osvojio špansko tržište, zatim portugalsko, francusko… a danas je Ortegina kompanja "Zara" prisutna je gotovo u celom svetu.

IZVOR


DUH
26.10.15
200
glasova: 1

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2162

Top komentatori


Ko je online
Total online: 14
Guests: 14
Users: 0