Blog

Početna » Magazin » 2016 » Januar » 17

7 mitova o sterilizaciji i kastraciji
Strah i predrasude kada je sterilizacija u pitanju, dovele su do prevelikog broja napuštenih životinja koje neprestano lutaju našim ulicama. Rešenje jeste u odgovornoj sterilizaciji i kastraciji, zato se rešite najpopularnijih mitova o njima.

"Moj pas će postati debeo i lenj"
Sa redovnom šetnjom i kontrolisanom ishranom, vaš pas se neće ugoiti. Ljubimcu će biti potrebno manje kalorija da održava normalnu težinu i treba se manje hraniti – znači hrana će koštati manje! A što se lenjosti tiče, ona zavisi od njegovog temperamenta.

"Važno je da ženka ima bar jedno teranje i leglo"
Jedno teranje je samo veći rizik od “neželjene trudnoće”. Ona će biti neraspoložena (zamislite ženu u PMS-u), i privućiće čopor udvarača. A dokazanih prednosti u čekanju nema.

"Kastriranje je opasno"
Kada je urađena kod dobrog i proverenog veterinara, rutinska sterilizacija ili kastriranje je manje opasna nego stres i mogućnost komplikacija u trudnoći.

"Kastrirani psi nisu dobri čuvari"
Prema istraživanjima kastrirani psi su odaniji svojoj porodici i srećniji kad su kod kuće. Tako da, loš čuvar će biti loš bio on kastriran ili ne.

"Ali, moj pas je čistokrvan i poseban"
Ako mislite da vaš pas treba da se pari iz ijednog od navedenih razloga, posetite azil. Pogledajte mnoge posebne, prelepe pse, i veliki broj onih čistokvnih. Većina tih pasa će biti ubijena. Nema dovoljno domova za njih. Svako dodato kuče znači da će neko drugo ostati bez doma.

"Ali, moja pas je mužjak"
Iako ženke mogu da imaju dva legla godišnje, mužjak može da oplodi toliko i više u jednom danu! On može da namiriše ženku u teranju udaljenu 4 kilometra i uradiće sve da dođe do nje. Kastrirani mužjaci su manje agresivni, poslušniji i srećniji kod kuće.

"Ne bih to sebi uradio, pa neću ni njemu"
Životinje se pare i imaju mlade iz čistog instinkta, i taj instinkt će trajati samo tog momenta. Oni se ne osećaju lišeni svoje “muževnosti” ili “ženstvenosti” kada se kastriraju, ali nekastrirani pas će se osećati veoma frustrirano, i postati još gori kada oseti ženku u teranju u blizini. Ova frustracija često vodi do agresivnosti i neposlušnosti.

IZVOR


TPK
17.01.16
248
glasova: 2

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...


KATEGORIJE
AutoMoto [249]
Film [150]
Hi Tech [225]
Lifestyle [41]
Ljubav i Sex [144]
Stil [13]
Sport [96]
Zanimljivosti [596]
Foto [11]
Zabava [109]
JetSet [56]
Zdravlje [187]


Chat


NOVO NA FORUMU
Kaladont imena
Pospana u Igre bez granica
Anketa
Koji vam je omiljen zanr filmova?
Total of answers: 2203

Top komentatori


Ko je online
Total online: 60
Guests: 60
Users: 0